części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] odczyt przebiegu, vcds 10.6.0, update do 5570

simlook
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 ALL ] odczyt przebiegu, vcds 10.6.0, update do 5570

Post autor: simlook » 03 kwie 2012, 20:37

Witam Wszystkich,
jestem świeżo po zakupie A8, na razie jestem jeszcze w szoku(największe wrażenie wywarło na mnie "królewskie" zawieszenie. Przejechałem 400km bez większego zmęczenia).
I nachodzi mnie kilka pytań odnośnie oczywiście elektroniki.
Posiadam vcds 10.6.0 klon(mogę dać namiar na dobre źródło zakupowe tego kabelka:))
1. Chciałem dobrać się do licznika km, ale wywala mi błąd, czy to normalne. Które w A8 jest EDC?
2. Posiadam taką wersję jak na zdjęciu poniżej, jak widać MMI 2g, czy są jakieś przeciwwskazania do bezpośredniej aktualizacji do 5570 z tego co posiadam?
Zamierzam zrobić update według tego opisu http://mr-fix.pl/2010/07/audi-a8-aktual ... rsji-5570/
Moja A8 posiada w podłokietniku jakieś duperele prawdopodobnie do telefonu, (jaki do tego telefon podpiąć bladego pojęcia nie mam) rozumiem że krok aktualizacji telefonu/bluetootha muszę przejść?
Czy ewentualnie posiadacie jakieś zastrzeżenia ewentualnie nowości o których każdy kto chce zaktualizować, powinien wiedzieć?
Obrazek
3. Czy jest może ktoś w posiadaniu samego softu vcds 10.6.0 dla klona?

Orientujecie się może jakiego rzędu jest koszt montażu tunera DVB-t?

Pozdrawiam wszystkich klubowiczów,
i z góry dziękuje za pomoc :)

Awatar użytkownika
Saberek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Saberek » 04 kwie 2012, 10:24

Jezeli ma VCDS-a a nie mozesz odczytac przebiegu za pomoca jednej z jego gotowych opcji ( chyba odczyt przebiegu E15 czy cos takiego ) to prawdopodobnie auto bylo krecone i cos w sterowniku z ktorego VCDS chce zrobic odczyt jest zablokowane.
Mialem taki sam problem z tym kablem jak ogladalem kilka aut w UK od handlarzy i tak mi powiedzial gosciu ktory robil kabel i softa.

Awatar użytkownika
labas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: labas » 04 kwie 2012, 20:42

Saberek pisze:Jezeli ma VCDS-a a nie mozesz odczytac przebiegu za pomoca jednej z jego gotowych opcji ( chyba odczyt przebiegu E15 czy cos takiego ) to prawdopodobnie auto bylo krecone i cos w sterowniku z ktorego VCDS chce zrobic odczyt jest zablokowane..
Bzdura.

Awatar użytkownika
Saberek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Saberek » 06 kwie 2012, 20:46

I co kolego " labas " tylko " bzdura " umiesz napisac i nic wiecej a moze wiesz tyle samo co i ja uslyszalem od znajomego a smiejesz sie ze mnie i sam bzdury piszesz ???
Napisz krok po kroku jak odczytac przebieg VCDS-em 10.6 jezeli gotowa opcja w tym proramie nie moze sie polaczyc lub pokazuje bledy odczytu lub niekompatybilny sterownik/niezapisany przebieg :-/
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2012, 14:11 przez Saberek, łącznie zmieniany 1 raz.

secc
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: secc » 07 kwie 2012, 12:39

jeśli możesz to podaj namiar na klona tego kabla do vcds

simlook
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: simlook » 07 kwie 2012, 14:14

secc pisze:jeśli możesz to podaj namiar na klona tego kabla do vcds
odezwij się na priv.

Panowie nikt nic nie wie na temat pytania drugiego?
na tym pytaniu najbardziej mi zależy, bo z chęcią bym wrzucił 5570, ale mam obawy.

Pozdrawiam

ecuproject
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: ecuproject » 10 kwie 2012, 21:37

VCDS odczytuje przebieg ze sterownika silnika,ponieważ większość d3 ma 2 sterowniki silnika gotowa procedura VCDSa nie zadziała by z czytać przebieg.

P.s skąd można pobrać aktualizacje 5570?

simlook
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: simlook » 10 kwie 2012, 23:52

odezwij się na priv po linki,
z jakiej wersji chcesz aktualizować?

unknownuser
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: unknownuser » 09 lut 2014, 00:45

ecuproject pisze:VCDS odczytuje przebieg ze sterownika silnika,ponieważ większość d3 ma 2 sterowniki silnika gotowa procedura VCDSa nie zadziała by z czytać przebieg.

P.s skąd można pobrać aktualizacje 5570?
Dokładnie taką informację otrzymałem z pewnego źródła, pytanie moje jest następujące: jak dotrzeć do tych dwóch sterowników i odczytać przebieg bo w kilku wątkach temat się pojawił, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.

Naprawdę nikt nie potrafi odpowiedzieć na to pytanie, czy słabo szukałem w innych wątkach?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl