części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Rozpoczęcie jazdy zaraz po uruchomieniu

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 13 gru 2009, 13:51

A ja zaraz po uruchomieniu zawsze odczekiwałem chwilę (szczególnie w zimę) i przed zgaszeniem także, jeśli jeszcze przed chwilą dawałem mu w palnik.

I chyba własnie dzięki temu silnik w moim drugim autcie pomimo modyfikacji i pracy w warunkach ponadnormatywnych (bo spokojnie to ja nie jeżdżę i tamtego często kręciłem pod czerwone pole) przy przebiegu ponad 300kkm i bez żadnego kapitalnego remontu był swoistą "żyletą" (przed sprzedażą zmierzyłem go na hamowni i na certyfikowane 197KM wyszło 195,1KM a taka różnica mieści się w tzw. błędzie pomiarowym) :-P

Chwila, dwie lub trzy przed ruszeniem mnie nie zbawią a i silnik i olej w nim nabiorą chociaż odrobinę temperatury roboczej.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2009, 14:27 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 13 gru 2009, 14:22

FOSS pisze:
Chwila, dwie lub trzy przed ruszeniem mnie nie zbawią a i silnik i olej w nim nabiorą chociaż odrobinę temperatury roboczej.
Dokładnie popieram, u mnie tam zawsze chodzi choćby tą minute zanim wyjade z podwórka i pozamykam wszystko. Silnikowi chodzenie na wolnych obrotach bez obciążenia napewno mniej szkodzi niż obciążanie go choćby samą jazdą kiedy jest zimny. Dla mnie to jest logiczne i tego sie 3mam i 3mał będe. ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl