Z tym że 4.2TDI zaspokoi się mniejszym spalaniem, ale nie ma o czym gadać, w A8 nie ma 4.2 BiTurbo PB tak więc rozmawiajmy o 4.2 PB ON i W12 ;-)mdamian pisze:bo on ciągnie od samego dołu do samego końca , nie jeździłem , ale przypuszczam że 4.2 bi-turbo taką samą charakterystykę ma .PABLO200 pisze:Najlepszym silnikiem wg mnie jest zdecydowanie 4.2 TDI
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] 6.0 W12 eksploatacja i typowe usterki
chwila w12 d3 ma 5,1s do setki a rs6 c5 5,0s (kombi) do setki
tak wiec ale naprawde duzo jest szybszy!!! tyle ze ja pisalem o wyscigu od 100 do 200 i tu wydaje mi sie ze rs6 c5 nawet po czipie nie ma szans :-P
[ Dodano: 2011-09-30, 15:14 ]
[ Dodano: 2011-09-30, 15:50 ]
chcialem tylko dodac ze mi sie TAK WYDAJE :roll:
[ Dodano: 2011-09-30, 15:14 ]
to do tego postu sie chcialem wypowiedziecgreg26 pisze:chyba kolego nie wiesz co piszesz.Seryjne RS6 bez problemu da radę W12,a po zmianie programu tym bardziej.W12 to super szybka limuzyna- a nie wyścigówka.Gdyby do W12 dołożyć kompresor lub biturbo to zmieniłoby to postać rzeczy.W12 objedzie nawet na prostej drodze fiat 126P(z silnikiem V8)- takie są realia niestety :mrgreen:alduwiel pisze:cos mi sie wydaje ze rs6 c5 nie da rady nawt po zmianie programu :-P
Tak to wygląda:alduwiel pisze:chwila w12 d3 ma 5,1s do setki a rs6 c5 5,0s (kombi) do setkitak wiec ale naprawde duzo jest szybszy!!! tyle ze ja pisalem o wyscigu od 100 do 200 i tu wydaje mi sie ze rs6 c5 nawet po czipie nie ma szans :-P
[ Dodano: 2011-09-30, 15:14 ]to do tego postu sie chcialem wypowiedziecgreg26 pisze:chyba kolego nie wiesz co piszesz.Seryjne RS6 bez problemu da radę W12,a po zmianie programu tym bardziej.W12 to super szybka limuzyna- a nie wyścigówka.Gdyby do W12 dołożyć kompresor lub biturbo to zmieniłoby to postać rzeczy.W12 objedzie nawet na prostej drodze fiat 126P(z silnikiem V8)- takie są realia niestety :mrgreen:alduwiel pisze:cos mi sie wydaje ze rs6 c5 nie da rady nawt po zmianie programu :-P
A trzeba dodać, że jeden ma program +20HP a inny +100HP :-P Dzisiaj wynik zbliżony do 600KM to żaden wyczyn w tym silniku, a to już wymiata większość aut jeżdżących po naszych drogach :mrgreen:
Szkoda że nie dane było zrealizować projektu S8 BiTurbo przez naszego forumowego kolegę :-/
Tu jest niezła sztuka :lol: :lol: :lol: :lol:
http://allegro.pl/jedyne-takie-audi-rs6 ... 14741.html
http://allegro.pl/jedyne-takie-audi-rs6 ... 14741.html
co do tego filmu to bylo od zera do100 to jest oczywiste ze rs jest szybszy ale mnie ciekawi od 100 do 200
co do tego rs c5 580koni to tym jezdzilem i tam napewno nie ma tej mocy, tak sie sklada ze koles jest z poznania, i chcialem zobaczyc ta fure i gdyby faktycznie tak zapiepszala myslalem o zakupie, ale gdzietam ... aby udowodnic mu ze sie myli zaprosilem go do mojego m5 na małą rundke zeby sie przekonal... Sam byl zdziwiony co potrafi m5 e39 - wniosek taki ze albo on ma zamulonego rsa albo moje m jest cos niebywale szybkie,nawet moja dziewczyna przyznala ze nie czuc ruznicy :lol: . Chcialem go namowic na wyscig na prostej ale nie chciał za chiny( chyba bal sie remisu)
[ Dodano: 2011-09-30, 18:36 ]
ale stan tego rsa jest na 6+ nabank bym go bral tylko nie za tą cene...
co do tego rs c5 580koni to tym jezdzilem i tam napewno nie ma tej mocy, tak sie sklada ze koles jest z poznania, i chcialem zobaczyc ta fure i gdyby faktycznie tak zapiepszala myslalem o zakupie, ale gdzietam ... aby udowodnic mu ze sie myli zaprosilem go do mojego m5 na małą rundke zeby sie przekonal... Sam byl zdziwiony co potrafi m5 e39 - wniosek taki ze albo on ma zamulonego rsa albo moje m jest cos niebywale szybkie,nawet moja dziewczyna przyznala ze nie czuc ruznicy :lol: . Chcialem go namowic na wyscig na prostej ale nie chciał za chiny( chyba bal sie remisu)
[ Dodano: 2011-09-30, 18:36 ]
ale stan tego rsa jest na 6+ nabank bym go bral tylko nie za tą cene...
z chęcią to zobaczę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hmm , ciekawił by mnie pokaz 4.2tdi vs RS6Maciex pisze:Zapraszam do Gdańska jakąś W12, mam tu seryjnego RS6 450HP (hamownia 446hp)który jest chętny na wszelkie porównania :-P

Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Panowie nie ma co tu udowadniać. To są dwa różne silniki. Jeśli by do W12 dołożył turbinę to wtedy możemy jechać. Ja w tym roku byłem na zlocie A8 w Niemczech. I tam właśnie były zawody ze startu na 100 metrów. No i niestety przegrałem z tzw RS8 ( S8 manual 98 rok 340PS z dostawioną turbosprężarką). Przegrałem też z A8 D3 4.2 TDI podkręcone do 800NM. Dodam jeszcze że taki sam wynik jak mój osiągnął kolega Karol swoim D3 4.2PB ( wiem że coś tam miał dłubnięte w kompie) Tak więc nie ma co się podniecać. W12 to nie wyścigówka na uliczne zabawy ale limuzyna na autostrady. A tam to możemy się próbować na większych prędkościach ;-)
CCCO Herr der Ringe
A ja wątpię...alduwiel pisze:jest ktos z pomoża co by wyrzszosc w12 udowodnil? moge sie zalozyc ze od 100 do 200 w12 bedzie szybsze od rs6 c5
katalogowo W12 w D3 ma moc 450KM czyli tyle co podstawowa (najsłabsza) wersja RS6 C5...
maksymalny moment W12 w D3 to 550Nm i to jeszcze osiąga go narastająco gdzie maksimum osiąga przy jakichś 4250 obr./min...
maksymalny moment RS6 C5 to 560Nm ale dzięki sprężarkom charakterystyka jest zupełnie inna i swoje maksimum (katalogowo oczywiście) utrzymuje w zakresie 1900-5500 obr./min. (tu piszę tylko o tej podstawowej wersji RS'a bo w Plusie jest jeszcze lepiej)...
Masa własna może być podobna chociaż moim zdaniem D3 W12 może być cięższe nawet od Avanta w C5 (silnik oraz wyposażenie nieubłaganie dodają kilogramów)... a w takim porównaniu każdy kilogram jest zgubny ;-)
Noi moment... to z niego auto przyspiesza... katalogowo jest prawie identycznie ale w RSie ten maksymalny dostępny jest prawie na całym obrotomierzu a w W12 rozwija się narastająco ;-)
W12 to szy i klasa w najlepszym wydaniu, nie ma co zaprzeczać, ale to wciąż silnik wolnossący i moim zdaniem na pełnym ogniu z RS'em nie ma większych szans... a na ulicy można spotkać także inne RS'y... np. RS6 C5 w fabrycznej wersji Plus (480KM i 560Nm) oraz te dłubane przez ABT i MTM które mają już po jakieś 505÷560KM :lol: a W12-tki dłubanej przez jakiegoś nadwornego tunera AUDI jeszcze nie widziałem :-P
eReSem6tym, świeżynką wtedy, miałem przyjemność jeździć jeszcze w 2003 roku i wiem że to szatan, wilk w owczej skórze, najwyższa klasa tak jak wersje M w BMW i AMG w Mercach 8-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
dlatego ja oprocz w12 buduje replike lotus 7 na bazie silnika audi s6 c4 :d 2.2turbo
zdjecia przedstawiaja moje AUDI po montażu lpg!!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d88 ... 413be.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d88 ... 413be.html
:lol: :lol: :lol:alduwiel pisze:moge sie zalozyc ze od 100 do 200 w12 bedzie szybsze od rs6 c5
mój był 222 z 999 szt i zapewniam ,że W12 nawet nie zipnie 8-)......tyle tylko ,ze to był RS6 plus........plusik ktoś z klapy zapier....odczepił :diabel:
natomiast S8 nie ma szans z W12 , też sprawdzone organoleptycznie 8-)
[ Dodano: 2012-04-11, 20:30 ]
dokładnie tak...........te małe hondy robią co chcą :shock:Iceman pisze:Możesz mieć 700hp i objedzie cię słabsze lżejsze auto
Panowie pojemnosc to nie wszystko :mrgreen:
Nie ma co porownywac 6.0 do 4.2 biturbo!!!
Jadac przez Anglie mialem okazje przez chwile sprawdzic sie z milym panem w Bentleu continentalu 6.0 biturbo dzwiek i latwosc z jaka pozamiatal Bezcenne.
Szkoda ze audi nie laduje tych turbinek do W12.
pozdr.
Nie ma co porownywac 6.0 do 4.2 biturbo!!!
Jadac przez Anglie mialem okazje przez chwile sprawdzic sie z milym panem w Bentleu continentalu 6.0 biturbo dzwiek i latwosc z jaka pozamiatal Bezcenne.
Szkoda ze audi nie laduje tych turbinek do W12.
pozdr.
A8 D2 6.0 W 12
BMW 645 CI
Zaczyna brakowac mocy!
BMW 645 CI
Zaczyna brakowac mocy!