![]() |
![]() |
![]() |
[D3 06 3.2FSI ] Zwiekszenie mocy
-
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D4
- Rocznik: 2014
- Silnik: V6 3.0 TDI
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Imię: Arek
[D3 06 3.2FSI ] Zwiekszenie mocy
Witam .co moge zrobic zeby zyskac wiecej mocy ,mam silnik 3,2 FSI benznke i 260 KM chcialbym podniesc powiedzmy o 100 KM jest taka opcja ?
Moj Retrofit 
Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka
,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN
ROBIE
RSE DVD
PLAN
szukam podpowiedzi , co jeszcze moge zrobic ?

Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka

ROBIE
RSE DVD
PLAN
- mdamian
- Super Klubowicz
Zmień na auto na pojemność 4.2 
I tu jeden z przykładów o tym jak zwiększyć moc , ponieważ nie chciał kolega kupić 4.2 , wolał 3.2 i teraz "jak zwiększyć moc" :mrgreen:
Bez urazy , nic po złości i nic do bani :mrgreen:

I tu jeden z przykładów o tym jak zwiększyć moc , ponieważ nie chciał kolega kupić 4.2 , wolał 3.2 i teraz "jak zwiększyć moc" :mrgreen:
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
:mrgreen: też się kiedyś nadziałem na A8 2.8 i współczuję koledze.Tak jak pisze mdamian sprzedać obecne auto,zakupić 4.2,5.2 lub 6.0 i nie dawać się leszczom. ;-)mdamian pisze:Zmień na auto na pojemność 4.2
-
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D4
- Rocznik: 2014
- Silnik: V6 3.0 TDI
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Imię: Arek
260 KM to nie malo ,a poza tym nie chodzi o to aby nie dac sie leszcza ,w miejscu gdzie mieszkam wybur aut jest maly wiec wybralem auto odpowiadajace mojemu zainteresowaniu i jeszcze jedno pisalem o zwiekszeniu mocy z 260 KM a nie o zmianie auta
dzieki za zainteresowanie
podrawiam
dzieki za zainteresowanie
podrawiam
Moj Retrofit 
,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN
ROBIE
RSE DVD
PLAN

ROBIE
RSE DVD
PLAN
-
- Super Klubowicz
Czegoś tu nie rozumiem.Piszesz,że 260 koni to nie mało,a z drugiej strony chcesz mieć ich 360. :roll: Tylko pytanie po co Ci te 360 koni skoro wg Ciebie masz ich ood maską sporo :?: Jeśli nie chodzi o leszczy to po co chcesz kombinować?Nie prościej było kupić 4.2 i teraz nie mieć takich problemów.Ja mam 4.2 335 koni i ani po głowie mi nie chodzi,żeby jeszcze go wzmacniać,bo za.....a konkretnie.A to co piszesz jest nierealne,bo wzrost mocy o 100 koni uzyskasz jedynie poprzez montaż kompresora lub turbiny.Żadne sportowe filtry,wydechy itp nie dadzą Ci więcej niz 20-30 koni.
- mdamian
- Super Klubowicz
Święte słowa greg26, , ale jak piszę , żeby koledzy zastanowili się nad większym i mocniejszym silnikiem , to komentarze "po co ci 4.2 , ja mam taki mały silnik i mi starcza" , a później "jak zrobić żeby autko miało 100km więcej " , A moja odpowiedź jest taka jak kolegi Grześka sprzedaj 3.2 i kup 4.2 ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps:

-
- Super Klubowicz
Swego czasu pamiętam jak chodziło mi po głowie wrzucenie kompresora do a8 2.8 aqd,ale moje zapały ostudziła dość wysoka cena coś ponad 8000 zł,a auto było warte 25000zł ,więc odpuściłem.Byłem w pewnej firmie z Krakowa na "zachipowanie" silnika i tak został zachipowany,że szarpał i wolne obroty były nierówne.Po miesiącu musiałem jechać do nich na jego usunięcie,bo szlak mnie trafiał (auto niby było trochę mocniejsze (ale 10-20 koni więcej nie będzie zbytnio odczuwalne w takim ciężkim aucie) i wyleczyłem się z takich głupot,a całą impreza kosztowała mnie ok.2000zł.Od tego czasu zmądrzałem i wolę od razu kupić większy silnik i cieszyć się jazdą,a nie siedzieć i myśleć co zrobić,żeby auto było mocniejsze.Gdyby chodziło mi po głowie kombinowanie z mocą w 4.2 to oznaczałoby,że przyszła pora na 6.0.Ale moc w moim 4.2 mnie w pełni zadowala i Tobie życzę tego samego w 3.2.Tyle w tym temacie.Pozdro ;-)
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
arektoporski, z Twoich postow wynika ze chcesz podniesc moc, wiec skoro auto jest za slabe sprawdz czy nie jest to bolaczka fsi kiedy auto traci moc.
Jak chcesz cos wzmacniac to wchodzi w gre kompressor - ale koszt niewspolmierny do efektu. Lepiej sprzedac 3.2 i kupic 4.2 - tutaj mocy napewno bedzie wystarczajaco.
Jak chcesz cos wzmacniac to wchodzi w gre kompressor - ale koszt niewspolmierny do efektu. Lepiej sprzedac 3.2 i kupic 4.2 - tutaj mocy napewno bedzie wystarczajaco.