[D2 95 4.2PB ] 120 stopni a chłodnica zimna!!?
Nie wiem jak tam sprawa wygląda z termostatem, ale skoro bez niego nie było problemu (nawet z zapowietrzaniem) a z nim jest. A sam termostat tez podobno jest sprawny, to może watro przyjrzeć się sposobowi montażu, może był niepoprawnie zamontowany ( jak ktoś już wspominał)
Nie wydaje mi się że układ był zle odpowietrzony, bo bez termostatu nie było problemu odpowietrzania.
Nie wydaje mi się że układ był zle odpowietrzony, bo bez termostatu nie było problemu odpowietrzania.
Dodam tylko do całego tego tematu, że jeśli silnik się nie przegrzewa i wszystko jest sprawne to dolny wąż rzadko się nagrzewa. Sprawdziłem to już w kilku swoich autach. Jak kiedyś wymieniałem płyn przed zimą w autku po przyjechaniu z trasy 100-tu kilometrowej i pozostawieniu auta na kilkanaście minut do wstępnego ostygnięcia. Ze względu że w instalacji ani przy chłodnicy nie było korka spustowego spuszczałem właśnie tym powrotnym wężem na dole chłodnicy. I co się okazało najpierw poleciała zupełnie zimny płyn. Jeśli stwierdzasz, że płyn w wężach nie ma tych 120 stopni to proponuję podpiąć VAGA i sprawdzić czy w programie jest też taka sama temperatura. Bo wydaje mi się że sęk będzie tkwił gdzieś w czujnikach temperatury.
Dążenie do doskonałości.
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Ta blaszka to jest bimetal i ma wciskać bolec ;-)zeber pisze:Odpadła mi blaszka od sprzęgła VISCO i nie wiem jak ma być przymocowana?
Blaszka ma wciskać bolec?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Super Klubowicz
Panowie termostat musi byc kulka do gory, bo powietrze niestety ma tendencje do zbierania sie w wodzie u gory i tamtedy sobie ujdzie. Jak zamontujesz go zaworkiem w doł to tworzy sie banka powietrzna ktora skutecznie izoluje dupke termostatu od cieczy. No i termostat sie nie otworzy.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia