części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[inne] [A6 C5 '00 4.2PB] Problem ze skrzynią?

badstuff
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[inne] [A6 C5 '00 4.2PB] Problem ze skrzynią?

Post autor: badstuff » 15 cze 2012, 14:18

Cześć. Mam prośbę od kolegi który jest posiadaczem Audi C5 4.2 w tiptronicu, może ktoś coś podpowie. Miał już kilka razy taki przypadek, że jak odpalił silnik (chyba po jeździe a nie rano) po wrzuceniu na D silnik zawył a nie ruszał. Pomogło zgaszenie silnika i zapłonu i jak gdyby nigdy nic było wszystko ok. Zdarzyło mu sie to raz ponad półtora roku temu, potem długo nic, raz pol roku temu i ostatnio w ciągu miesiąca dwa razy. Olej mówi ze wymieniał z rok temu, czyli zdarzyło sie przed wymianą (samochód kupł 2 lata temu) jak i po. Czy ma sie martwić? Sorry, że zawracam głowe nie a8 ale chłopak nie jest na żadnym forum, a ja jestem tylko tu jeśli chodzi o Audi :)
z góry dzięki za pomoc!
Ostatnio zmieniony 16 cze 2012, 09:54 przez badstuff, łącznie zmieniany 1 raz.

Rapik
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Rapik » 15 cze 2012, 14:28

Jakieś błędy wykazuje VAG ?

badstuff
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: badstuff » 15 cze 2012, 16:45

Przed chwila dzwoniłem do niego i mówi ze nie. był pare razy na kompie ale nigdy bezpośrednio po, najwczesniej na drugi dzień (nie wiem czy to ma znaczenie przy błędach)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 16 cze 2012, 10:03

Jeżeli będzie szukał skrzyniarza to blisko bo w Ursusie ma Midparts (ul. Zielonogórska)... tylko jak już pojedzie do warsztatu to może się okazać że skrzynia do roboty a nie wiem czy jest przygotowany na taką wiadomość ;-)

Jakby potrzebował diagnostyki to może podjechać też do mnie... VCDS'a też posiadam więc można poszukać dziury w całym... daleko nie ma ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

badstuff
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: badstuff » 16 cze 2012, 17:18

Dzieki Foss za namiary ale on jest z mazur i pewnie tam bedzie szukal pomocy jakby co. Ale myslisz ze to moze konczyc sie skrzynia? Mowi ze zadnych innych objawow nie ma :-? Ja tak pomyslalem ze moze cos z poziomem oleju...?

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 16 cze 2012, 23:34

badstuff pisze:Ale myslisz ze to moze konczyc sie skrzynia? Mowi ze zadnych innych objawow nie ma :-? Ja tak pomyslalem ze moze cos z poziomem oleju...?
Skrzynia pewnie się jeszcze nie kończy ale wiesz jak to jest w warsztatach... jak jest coś ciężkie do zdiagnozowania to jak nic potrzebna jest jakaś naprawa... nie posądzam Mirka z MidParts ale niestety realia polskie jakie są takie są :-?

Co do poziomu oleju to bym się jakoś nie czepiał... jego niski stan objawiał by się dużo częściej niż raz na pół roku.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl