[D2 01 4.2PB ] Świeci ABS i kontrolka hamulców na FIS
-
- Forum Audi A8
[D2 01 4.2PB ] Świeci ABS i kontrolka hamulców na FIS
Witam, pisze do Was by się poradzić i zapytać czy mieliscie cos takiego .
Swieci mi kontrolka od hamulcow na duzym wyswietlaczu na czerwono ta od klocków/.
taki objaw jak bym nie miał płynu H. a jest, i klocki też sa.
prosze o pomoc co moze byc ?? pozdrawiam
Swieci mi kontrolka od hamulcow na duzym wyswietlaczu na czerwono ta od klocków/.
taki objaw jak bym nie miał płynu H. a jest, i klocki też sa.
prosze o pomoc co moze byc ?? pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 cze 2012, 09:15 przez motopiotr1, łącznie zmieniany 2 razy.
Objawy , tylko ten wykrzyknik na wyświetlaczu ?? Czy coś jeszcze :?: :?:
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Być może w D3 wyskakuje sporo błędów po odłączeniu akumulatora (nie wiem,nie mam,ale będę miał :-D )
W D2 przed i po lifcie (osobiście sprawdzałem) wyskakuje jedynie ten błąd z zasilaniem,sterownikiem silnika,terminal 30 czy jakoś tak :-P .
W D2 przed i po lifcie (osobiście sprawdzałem) wyskakuje jedynie ten błąd z zasilaniem,sterownikiem silnika,terminal 30 czy jakoś tak :-P .
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli
Hmm no ale juz pomijajac kwestie bledow po odpieciu aku to macie pomysl co to moze byc. Bo i mnie sie stala podobna rzecz raz i od kilku dni mysle co to moze byc. Zapalilem silnik po chyba dwoch dniach postoju, wszystkie kontrolki normalnie zgasly. Przejechalem moze 30m, zahamowalem i w tym momencie pod pedalem poczulem jakby na sekunde wlaczyl sie abs. A nawierzchnia byla totalnie sucha i rowna wiec niemozliwe zeby kolo wpadlo w jakikolwiek poslizg. W tym momencie zapalila sie kontrolka ABS i wykrzyknik na FIS. Lekko sie wystraszylem wiec zgasilem samochod, odpalilem drugi raz i kontrolka sie nie swieci a na FIS jest OK. Juz troche przejechalem od tego momentu ale ciagle mysle co to sie moglo stac... Czy jakis czujnik od wilgoci, czy reczny sie "zastal" przez dwa dni?
Re: Świeci ABS i kontrolka hamulców na FIS
motopiotr1, i Anton, przeczyśćcie czujniki od ABS'u,powinno pomóc.
Od klocków jest żółta kontrolka.motopiotr1 pisze:...Swieci mi kontrolka od hamulcow na duzym wyswietlaczu na czerwono ta od klocków...
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli
-
- Forum Audi A8
Witam masz uszkodzony sterownik ABS. Sprawdź czy da się połączyć ze sterownikiem ABS w momencie gdy na FISie swieci się wykrzyknik, jeżeli nie ma połączenia to na 100% masz do wymiany sterownik, ewentualnie możesz jeszcze posprawdzać zasilania we wtyczce jak już wspominano powyżej.
Pozdrawiam i powodzenia.
Pozdrawiam i powodzenia.