części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

A8 D2 Selene Individual :)

greg26
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: greg26 » 26 cze 2012, 22:18

Jak dla mnie pasowanie około 100000zł :shock: ( zakup 13000zł + remonty 76000zł + paliwo) w auto z rocznika 97 i z silnikiem 3.7 to przemoccccccccccccccccna przesada.Nie wiem co kolega minus4 chce na tym forum udowodnić,ale według mnie jest to bez sensu.Jeśli chciał pokazać,że stać go wpakować tyle kasy w auto to doskonale mu się to udało.Wszyscy są z pewnością pod wrażeniem.Jeśli to jakieś zboczenie czy choroba na punkcie "idealnej bryki" to współczuję.Jak dla mnie efekt nie jest adekwatny do włożonego wysiłku,czasu,pieniędzy.Może gdyby kolega poszedł bardziej w kierunku mocy i zrobienia audi rs8 biturbo z mocą powyżej 1000koni to miałoby to jakiś sens.Mógłby startować w wyścigach na 1/4 mili,rywalizować z innymi autami i myślę,że wtedy by nikt złego słowa nie napisał,bo według mnie było by to coś niezwykłego na skalę światową - pierwsza i niepowtarzalna taka a8.Na takim aucie dałoby się odrobić te wpakowane pieniądze na pokazach,wyścigach zlotach itp.A tak to kasa wpakowana,efektu nie ma,nikt się nie zachwyca oprócz właściciela i zrobił się ogólnie kwas.Wyraziłem swoje zdanie na temat tego auta - nie są to jakieś złośliwe uwagi czy coś w tym stylu tylko to co myślę na ten temat.

minus4

Post autor: minus4 » 27 cze 2012, 10:10

123mielony o toto !

Ja staralem sie to obrocic juz w zart jak widze ze agresja w narodzie narasta, przeciez to tylko samochody, ja tez moge dalej drazyc i atakowac. Dajmy Sobie spokoj ze zlosliwosciami, robert co innego to ocena samochodu a co innego perfidne wyszydzanie. Wlasnie typu "dobrze ze to folia etc." mozna tak dlugo. Staram sie jakos zalagodzic wzrost agresji z dwoch stron (waszej i mojej :D) , i faktycznie FOSS ma racje , nie ma sensu podgrzewac atmosfery niepotrzebnymi klotniami. Przepraszam grain ze powiedzialem ze twoja fura moz enei przejedzie 1500km, byc moze i przejedzie i 15000, sam rozumiesz nerwowy czlowiek jest, chucha dmucha, ciezko znosi krytyke , ok ? ;] Krytykowac oczywiscie mozna bo sie juz przyzwyczailem szczerze mowiac, tylko nie atakowac mnie personalnie :) I nie nie pytajcie prosze kto atakowal mnie personalnie bo to w ogole nei konczy tej niezdrowej atmosfery :P Tak czy siak ozywilo sie :D

Grain
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Grain » 27 cze 2012, 10:30

ok staram się zrozumieć 8-)
Było S8....:(

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 27 cze 2012, 10:32

minus4, Powiem tobie tak , moje audi jest seryjne , jak wiele na tym forum i nie tylko , jak miał bym tuningować swoją niunię to tylko i mechanicznie (o prawie oryginał , mam xenony założone) , wolę komfort(i z powodu naszych dróg i progów zwalniających) lepiej jak na razie autko jest wyższe niż niższe ;-)
minus4 pisze:sam rozumiesz nerwowy czlowiek jest, chucha dmucha, ciezko znosi krytyke , ok ? ;
Sam chciałeś opinie , ja na przykład wyraziłem swoją że czarny mat może i fajnie wygląda , ale mi (i na pewno nie tylko mi) nie przystoi do A8 , bardziej do jakiejś Hondy .
To że sprzedał w Niemczech ktoś takiego mata to gratulacje dla niego i nabywcy , Ty też na pewno sprzedasz swoje , ale będzie już mniejsze grono potencjalnie zainteresowanych ;-)

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 27 cze 2012, 12:20

No to żeby rozwiać ta gesta atmosfere zapytam,

Jaka jest różnica w cenie przy naklejaniu foli dającej efekt mat w porównaniu do lakieru mat ??
Na jaki okres czasu starcza taka folia ? Jakaś specjalna pielegnacja jest ? przy myciu cisnieniowym nie odchodzi ??
Jaka i czy jest różnica w dotyku ?

Wcześniej coś było że w PL nie ma felg wyzszej klasy, a co z firma BCcustom ?? Felgi maja fajne. (no i TDF ma w swojej 7er ;) )

minus4

Post autor: minus4 » 27 cze 2012, 19:24

Tzn. tak krotko co do felg, wiem ze jest jedna firma w PL ktora na stanie posiada troche felg z wyzszej polki, ale tez nie wiem na ile oni to maja a na ile mowia ze maja, do dostania jest wsyztsko oczywiscie, tylko czasami fajnie zobaczyc towar na zywo przed kupnem a w przypadku wielu modeli jest to raczej nie mozliwe. Bardzo bym chcial kiedys zalozyc do A8 felgi z najwyzszej polki ale tak ciezko cos dobrac ze bez przymierzenia nie da rady. CO do matu i foli to tak jest "specjalna" procedura w sensie raczej nie powinno sie cisnioniowo myc, a jesli juz to z pewnej odleglosci , no i oczywiscie zadnego woskowania etc. Jest troche problemow w utrzymaniu, ale dla chcacego nic trudnego :)

JIMM

Post autor: JIMM » 28 cze 2012, 08:17

minus4 pisze:dla chcacego nic trudnego
Dawno nie czytałem tak burzliwej wymiany zdań i szarpania się na temat ile pieniędzy można włożyć w samochód...........ma kaprys to włożył , nudzi się to wyrzuca pieniądze,efektu żadnego i tak już nie osiągnie poza swoim zadowoleniem (toż to jego A8 , może nawet obkleić futrem i przylepić z przodu język i nos a na tył ogonek:D ) .
Grunt ,że właścicielowi 'pasi ,dla mnie ....lepiej nie napiszę bo FOSS bedzie znów musiał dużo kasować 8-)

greg26
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: greg26 » 28 cze 2012, 11:11

JIMM pisze:(toż to jego A8 , może nawet obkleić futrem i przylepić z przodu język i nos a na tył ogonek:D ) .
:mrgreen: dobre

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 28 cze 2012, 21:42

kto pamięta chyba b4 lub a4 z papuciami w bagażniku?
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 28 cze 2012, 21:44

No ja widzialem takie b4 ale bylo calkiem fajne :D typowy show car ;)

Awatar użytkownika
Judo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Judo » 04 lip 2012, 18:12

hahaha Panowie cieszę się , że daliście już sobie buzi a nie " po ... " , bo od tej dyskusji zaczęła boleć mnie przepona ze śmiechu - choć przez 5 lat grałem na trąbce... ;)

O gustach jak ktoś wspomniał wcześniej się nie dyskutuje. Ja wole coś jednak bardziej stonowanego we wnętrzu. Kolega dysponuje jak widzę większą finezją, nie ma co mieć mu za złe - może to działa na babki, kto wie... kobiety lubią oryginalność - może młuci je jak owies kombajnem w letni poranek , spoglądając na Fenixa w miejscu Airbaga dla pasażera...
Jeśli tak jest to pisz gdzie tą skóre kupiłeś ;)

Reasumując kolego mój iście szalony wywód ubolewam tylko , że nie udało Ci się kupić mocnej, porządnej i zadbanej A8 , wtedy niepotrzebnie wydane pieniądze na części przeznaczyłbyś na D3- czego z całego serca Ci życzę. :)

minus4

Post autor: minus4 » 05 lip 2012, 17:38

Podziekowal :-D MIlego dnia rowniez i co najmniej nowego D4 ;)

Awatar użytkownika
audik
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: audik » 12 lip 2012, 15:57

nie no widzę, że do "piknego wnętrza" doszedł mat z błyszczącymi chromami tego jeszcze nie grali 8-)

Ale wiadomo skoro właścicielowi się podoba :mrgreen:, toż w końcu kiedyś brylowały złote zęby i tez się podobały 8-)
no i "ni mom" A8 :/

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 12 lip 2012, 17:39

audik pisze: toż w końcu kiedyś brylowały złote zęby i tez się podobały
Lepiej bym tego nie ujął :lol:

minus4

Post autor: minus4 » 13 lip 2012, 20:41

Panowie to zabierajcie te swoje zlote zeby i wypad z tematu :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl