[inne] Lakierowanie A8
-
- Super Klubowicz
[inne] Lakierowanie A8
Mam pytanie do "wyjadaczy". Czy ktoś z was lakierował całe A8? Czy jest różnica w lakierowaniu aluminium i stali? Jaki jest efekt końcowy i koszty?
Dziś podczas polerowania tak sobie pomyślałem. Może polakierować cały np na czarna perlę? Żaden detaling, najlepsze kosmetyki i chęci nie dadzą tyle co nowy lakier. Po tylu latach każdy ma obcierki, rysy, wżery, ubytki i inne bardziej lub mniej zawinione niechciane detale na lakierze.
Co wy na to?
8-)
Dziś podczas polerowania tak sobie pomyślałem. Może polakierować cały np na czarna perlę? Żaden detaling, najlepsze kosmetyki i chęci nie dadzą tyle co nowy lakier. Po tylu latach każdy ma obcierki, rysy, wżery, ubytki i inne bardziej lub mniej zawinione niechciane detale na lakierze.
Co wy na to?
8-)
Serrgiusz, Rozmawiałem z lakiernikiem na temat lakierowania i mówi że nie ma z tym problemu , jak dobrze przygotuje nadwozie do lakierowania to nie ma problemu , tak samo na "alu" jak i na normalnym nadwoziu (blacha, ocynk) ;-)
Też się zastanawiałem ponieważ mam o lakierowania 5 elementów , czy nie lepiej polakierować całości ;-)
Też się zastanawiałem ponieważ mam o lakierowania 5 elementów , czy nie lepiej polakierować całości ;-)
To znaczy co ???? pojedziesz o ASO Audi żeby tobie polakierowali i zapłacisz za to z 10kzł (ASO i tak oda auto do podwykonawcy ) Czy lepiej podjechać bezpośrednio do podwykonawcy i zapłacić za tą samą robotę z 4-5Kzł ???Apophis pisze:Nie ma roznicy raczej miedzy stal czy alu ale jakie koszta takiej usługi bo to musi byc na poziomie
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Tylko mowimy tutaj o lakierowaniu w ten sam kolor - sam nowy lakier na cale zewnetrzne poszycie. Bo chcac zmienic kolor to trzeba wybebeszyc wszystko. Od wnetrza po silnik. I wtedy faktycznie robi sie 10k bo juz kiedys o podobnych rzeczach rozmawialem z dobrym znajomym lakiernikiem (ma autoryzacje ASO).
dokładnie mowimy o tym samym kolorze nawet nie wiem ile by było za zmiane koloruAnton pisze:Tylko mowimy tutaj o lakierowaniu w ten sam kolor - sam nowy lakier na cale zewnetrzne poszycie. Bo chcac zmienic kolor to trzeba wybebeszyc wszystko. Od wnetrza po silnik. I wtedy faktycznie robi sie 10k bo juz kiedys o podobnych rzeczach rozmawialem z dobrym znajomym lakiernikiem (ma autoryzacje ASO).
-
- Super Klubowicz
Mam czarny metal, a chciał bym czarną perłę. Nie sądzę, żeby lakierować całość. Wystarczy zewnątrz i wokół wewnętrznej strony drzwi. Jak się nie da, będzie oryginał. Tak 3-3,5 klocki za całość lakierowania to było by OK. W porównaniu np z używanymi tylnymi lampami led do D3 za 3 klocki-chora cena! Co nowy lakier to nowy. Od razu inne wrażenie i podnosi wartość.
A może jak byśmy się umówili w kilku na całe lakierowanie. To dostali byśmy lepszą cenę. Np w pięciu? Nie wziął by jeden lakiernik 3 klocki od auta?
8-)
A może jak byśmy się umówili w kilku na całe lakierowanie. To dostali byśmy lepszą cenę. Np w pięciu? Nie wziął by jeden lakiernik 3 klocki od auta?
8-)
POmalować to pomalujesz i za 2 tys, ale co z tego malowania. Generalnie dobry lakiernik bierze 400 za element. Wyjdzie kolo 5-6 tys za calość. U mnie jest gosc ktory bierze 500-600 za element ale jak on pomaluje to idealnie jest. Generalnie zatrudnia z 10 osob ale tylko on lakieruje, firma od 20 lat bo pamietam jak byłem gówniarzem to on juz mial lakiernie.
Nie mam zamiaru kupować kiedys D3 czy innej noej furki,moje plany to wywalic te 10k.euro i zrobis RS8 a zanim to zrobie to napewno oprócz zawieszenia wpadnie mojej Audi nowiutki błyszczący lakierek i po wszystkim bede sie cieszył super bryka ładnych parę lat. Warto jak ktos chce robic odnowienie lakieru.
[ Dodano: 2012-06-27, 19:45 ]
[ Dodano: 2012-06-27, 19:45 ]
Usługa na poziomie nie oznacza ASO-ja wogule traktuje ASO z przymrużeniem okamdamian pisze: To znaczy co ???? pojedziesz o ASO Audi żeby tobie polakierowali i zapłacisz za to z 10kzł (ASO i tak oda auto do podwykonawcy ) Czy lepiej podjechać bezpośrednio do podwykonawcy i zapłacić za tą samą robotę z 4-5Kzł ???
Apophis, Jak już zrobisz swapa :mrgreen: to może udokumentuj to w odpowiednim dziale i opisz dla potomnych co musiałeś zmienić , a co by pasowało , ale przypuszczam że było by lżej gdybyś miał 4.2 zamiast 6.0 ;-)
Ale jeśli całą wiązkę z kompami będziesz miał to raczej nie powinien być problem , trochę zabawy z tym będzie , trzymam kciuki i Powodzenia :mrgreen: 8-)
Ale jeśli całą wiązkę z kompami będziesz miał to raczej nie powinien być problem , trochę zabawy z tym będzie , trzymam kciuki i Powodzenia :mrgreen: 8-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps: