W trasie chyba jeszcze nigdy nie przekroczyłem 16 l. Na mieście z reguły nie przekraczam 22 l.Masa pisze: ale jak czytam ze auto spala ponad 25ltr w trasie
[S8 D2 FL] Spalanie... Jakie jest Wasze ?
Jeżdżąc delikatnie (max 120 km/h) 80% trasa 20 % miasto spalanie 16,4 l LPGdaro72 pisze:Mi podczas tego koreczka spalanie skoczyło do 30 paru litrów.W trasie chyba jeszcze nigdy nie przekroczyłem 16 l. Na mieście z reguły nie przekraczam 22 l.Masa pisze: ale jak czytam ze auto spala ponad 25ltr w trasie
Czy coś dolega mojej eSce że tyle pali? Na wyświetlaczu spalanie między 14,7 a 15 l PB
Miesiąc temu wymieniałem filtry LPG, został wgrany nowy soft do STAGa, wszystko ustawione w trakcie jazdy. Spalanie było podobne przez zmianą softu.
Aż sie nie opłaca wolno jeździc :mrgreen: Ja sie usmiałem kiedyś jak wracałem z kolega w Wrocka i kazdy swoim autem-on peugeot 607 2,2hdi przy prędkościach ok 130-140 jemu spalał litr mniej on jak mi 4,2 pb I jechał za mną!cela pisze:Ostatnio trasa Strzelin - Gliwice średnia prędkość 160-180 km/h spalanie wyszło 15,6 a trasa spokojna Strzelin - Nysa średnio ok 90km/h spalanie 13,5 :mrgreen:
witam wszystkich, moje autko a8 3,7 4x4 spala gazu po miescie w koreczkach 27-30,5 litra lpg. czy to normalne?
nigdy nie zeszla poniozej ,na wagu w serwisie lpg jest zekomo wszystko idealnie ustawione,ale czytajac wasze komentaze spalania jestem w szoku,juz sie boje co bedzie w zime 40l po miescie szok,ma ktos recepte na zejscie spalania gazu do 20l po miescie? pozdrawiam
nigdy nie zeszla poniozej ,na wagu w serwisie lpg jest zekomo wszystko idealnie ustawione,ale czytajac wasze komentaze spalania jestem w szoku,juz sie boje co bedzie w zime 40l po miescie szok,ma ktos recepte na zejscie spalania gazu do 20l po miescie? pozdrawiam
jarek
Nie to nie jest normalne , mógł byś powiedzieć tak jak byś miał 6.0 W12 , coś nie tak masz z LPG , może za bogata mieszanka , podjedź do gazownika i niech to sprawdzi ;-)jarek@ pisze:moje autko a8 3,7 4x4 spala gazu po miescie w koreczkach 27-30,5 litra lpg. czy to normalne?
Spalania w mieście podczas normalnej jazdy to 12-16L/100km , wystarczy kilka razy przycisnąć i robi się max 18-22L/100KM (nie katując samochodu , ale dynamiczna jazda) Nawet zimą przy zabawie na śniegu nie spaliła mi więcej jak 24L+jazda po mieście ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Moja po Lublinie z włączoną klimą 23-25l/100km wg fisa, czyli rzeczywiste spalanie gazu to tak około 30l/100km. Normalna jazda bez szaleństw. Gaz ustawiony dobrze - korekty paliwowe w normie.jarek@ pisze:witam wszystkich, moje autko a8 3,7 4x4 spala gazu po miescie w koreczkach 27-30,5 litra lpg. czy to normalne?
:shock: Chciał bym to zobaczyć tą "normalną jazdę" mi na kompie pokazuje 18.5 max , czyli jakieś 22-24L, jak jeżdżę spokojnie to na kompie w granicach 15-16L , a podczas tankowania wychodzi 18-20 , a wolno nie jeżdżę ;-)gtfan pisze:Moja po Lublinie z włączoną klimą 23-25l/100km wg fisa, czyli rzeczywiste spalanie gazu to tak około 30l/100km. Normalna jazda bez szaleństw.
To muszę być z siebie dumny że tak mało mi spala :mrgreen: 8-)
Ps:
Ps:
To wystarczy zmienić tytuł na [A8/S8 all]maciu pisze:po pierwsze temat jest S8 D2 FL
Ps:
Ps: