[D2 00 3.3TDI ] Brak mocy i kopci na czarno
[D2 00 3.3TDI ] Brak mocy i kopci na czarno
3.3 tdi brak mocy i kopci na czarno, po wymianie razrządu mam takie objawy w mojej a8 i najgorsze to ze wszystko sprawne żadnych błędów na kompie.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 11:43 przez jano28, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam.Mój znajomy borykał się z podobnym problemem tyle tylko że on nie wymieniał rozrządu.Ale też brakowało mocy.Po wizycie w dość dobrym warsztacie okazało się że turbina "wyciągnęła nogi" a komputer nie pokazał żadnego błędu.Choć do tego błędu to moim zdaniem oprogramowanie było bez aktualizacji.Pozdro i powodzonka w rozwiązaniu problemu.
Jest A8 4.2 Quatro PB w mażeniach Q7 4.2!!!!
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Jak masz walnięty EGR to może ci też pokazywać ze masz zawór podciśnienia walnięty,a wcale tak nie musi być,może być sprawny.Ale to idzie prosto zbadać.Byłeś podłączony pod Vagiem?Wiesz chodzi o to,żeby nie potrzebnie wyrzucać pieniądze na zawór podciśnienia.Ja u siebie odłączyłem całkowicie EGR-y i mam spokój z kopceniem,nawet jak bedziesz miał sprawne egr-y to i tak zawsze ci przy kopci,a tak mam spalanie czystego powietrza a nie spalinami go mulić.
egr miałem walnięty bo go wykręcilem i widzialem ze nie otwiera do końca i przepuszcza , jak odłączyłem fakt nie kopcił ale nie chodził jak powinien takie miałem odczucie.
A zawory podcisnienia wymienilem 3 sztuki te z szarymi główkami 2 na dole od turbin i 1 po stronie kierowcy i teraz naprawde autko zbiera sie ładnie i zero dymka
A zawory podcisnienia wymienilem 3 sztuki te z szarymi główkami 2 na dole od turbin i 1 po stronie kierowcy i teraz naprawde autko zbiera sie ładnie i zero dymka