![]() |
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] sterowanie szyb od a4 s-line do a8 d3
[D3 ALL ] sterowanie szyb od a4 s-line do a8 d3
znalazlem sterowanie szyb do a4 s-line z koncowkami chromowanymi,pytanie,czy bedzie to pasowalo do a8 d3,wtyczki moze nie ale wymiarowo jak by to wygladalo,moze by same przyciski szlo przelozyc
[ Dodano: 2012-07-11, 16:17 ]
jest to z modelu a4 B6
http://allegro.pl/panel-przelaczniki-sz ... 40869.html
[ Dodano: 2012-07-11, 16:17 ]
jest to z modelu a4 B6
http://allegro.pl/panel-przelaczniki-sz ... 40869.html
Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 16:31 przez piotr83a, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotr83a
kolego- ostatnio rozbieralem te przelaczniki bo raz sis nie domknela szyby- napadalo i zasniedzialy plytki- latwa sprawa do rozbiorki, maly srubokrecik lub dwa i mozna to bez uszkodzenia rozmontowac i poskladac ( najlepiej nad stolem czystym bdyby Ci sie w rekach rozlecialo- te wszystkie czastki wtedy latwo znajdziesz, ja to na trawniku zrobilem ale na szczescie w trawie odnalazlem wszystko, takie jakby miedziane plytki i blaszki) Ina sprawa to ze tapicerkre musisz z drzwi rozebrac i pamietaj jedna sruba jest w otworze ktory znajduje sie w gornej krawedzi uchylanego schowka, Najwazniejsze- nie mam pewnosci czy to sa idealne takie same przyciski- wizualnie bardzo podobne ale najlepiej polozyc je obok siebie i porownac zanim rozbierzesz,. Powodzenia -sam przyznam kiedys o tym myslalem, juz gdzies widzialem taki wlasnie z alu ale nie zglebilem tematu :->
ogladalem na zdjeciach bo ostatnio znalazlem a8 z takimi pierdylkami chromowanymi i tam byly te sterowania szyb takze,razem od strony pasazera i tyl,wiec mnie to zaczelo grysc wiec bede cos robil w tym kierunku,kupie najwyzej z a4 b6 jakis wypocony juz przycisk sterowania i to sprboje dopasowac,jak bedzie git to wtedy biore komplecik chrom :mrgreen: :mrgreen:
Piotr83a
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
zdjecia robione w nocy wiec moze to niebardzo wyszlo
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/27a ... 30f68.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/27a ... 30f68.html
Piotr83a
hejkapiotr83a pisze:Sterowanie zalozone,wszystko pasuje,tylko przelozyc i gotowe,wtyczka tez pasi, dotego zalozylem lopatki do kierownicy od s8 i pokretla aluminiowe do sterowania mmi z kiery :mrgreen: :mrgreen:
a takie mam pytanie te lopatki to ciezko bylo zalozyc??? spelniaja efekt tylko wizualny czy takze podpiete i dzialaja??? mysle o czyms takim do mojej ósemeczki
pozdrawiam
mialem orginalnie lopatki w kierownicy,ale czarne,gosciu mial na allegro do sprzedania same lopatki od s8,aluminiowe i puscil mi je za 180zl z przesylka :mrgreen: a zalozenie,poduszka wykrecic,chromowana ramke zdjac i sterowanie mmi wysunac i jest srubka,odkrecamy i wyciagamy,no kosteczki rozlanczamy,potem wkladamy nowe podpinamy i skrecamy w odwrotnej kolejnosci i cieszymy pyska :-P
Piotr83a
teraz taie pytaniepiotr83a pisze:mialem orginalnie lopatki w kierownicy,ale czarne,gosciu mial na allegro do sprzedania same lopatki od s8,aluminiowe i puscil mi je za 180zl z przesylka :mrgreen: a zalozenie,poduszka wykrecic,chromowana ramke zdjac i sterowanie mmi wysunac i jest srubka,odkrecamy i wyciagamy,no kosteczki rozlanczamy,potem wkladamy nowe podpinamy i skrecamy w odwrotnej kolejnosci i cieszymy pyska :-P
jezeli ja nie mam orginalnego sterowania lopatkami jest mozliwosc podlaczenia? nie wiecie sa gotowe kostki czy cus???
[ Dodano: 2012-07-21, 16:28 ]
no i ja bylbym chetny na te twoje orginalne lopatkipiotr83a pisze:mialem orginalnie lopatki w kierownicy,ale czarne,gosciu mial na allegro do sprzedania same lopatki od s8,aluminiowe i puscil mi je za 180zl z przesylka :mrgreen: a zalozenie,poduszka wykrecic,chromowana ramke zdjac i sterowanie mmi wysunac i jest srubka,odkrecamy i wyciagamy,no kosteczki rozlanczamy,potem wkladamy nowe podpinamy i skrecamy w odwrotnej kolejnosci i cieszymy pyska :-P

daj znac na pw czy chcesz sprzedac i za ile
Samych łopatek nie załozysz... musisz kupić kierę z łopatkami... z tego co pamiętam elektryka jest gotowa więc tylko podłączasz ale żeby działało musisz przekodować sterownik skrzyni biegów i chyba jeszcze jeden odpowiedzialny ze rodzaj kierownicy ale nie pamiętam który.bober1 pisze:teraz taie pytanie
jezeli ja nie mam orginalnego sterowania lopatkami jest mozliwosc podlaczenia? nie wiecie sa gotowe kostki czy cus???
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-