![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 3.7PB/LPG ] Przepływomierz - jak sprawdzić?
- dariuszmuzyka
- Forum Audi A8
[D2 97 3.7PB/LPG ] Przepływomierz - jak sprawdzić?
Witam serdecznie, mam pytanko jak sprawdzić sprawność przepływomierza, wiem że miernikiem ale nie wiem jakie powinny być tam wartości i jakich pinów dotknąć. Kupiłem już 2 używaną przepływkę, z rok bylo dobrze i teraz znowu błąd.
16486 Przepływomierz - niskie napięcie
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
16486 Przepływomierz - niskie napięcie
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
Ostatnio zmieniony 16 cze 2012, 10:10 przez dariuszmuzyka, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Przepływomierz - jak sprawdzić?
VAG'iem czy też VCDS'em... najlepiej w ruchu... jadąc na tiptroniku przeciągnij na biegach i sprawdź jaką najwyższą wartość pokaże przepływka... u Ciebie wartość poprawna powinna być zdaje się około 180g... jeżeli będzie coś koło 100g to przepływka padnięta.dariuszmuzyka pisze:Witam serdecznie, mam pytanko jak sprawdzić sprawność przepływomierza...
No jak kupujesz używki to tak się może zdarzyć... bądź co bądź warto wiedzieć jaki przelot ma taka używana przepływka.dariuszmuzyka pisze:Kupiłem już 2 używaną przepływkę, z rok bylo dobrze i teraz znowu błąd.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- dariuszmuzyka
- Forum Audi A8
- dariuszmuzyka
- Forum Audi A8
1000pln? :shock: a gdzie Ty to kupujesz?? no chyba że mówimy o nowej w pełni nowej ale takie to rzadko kto sprzedaje bo wszyscy kupują te nowe/regenerowane.dariuszmuzyka pisze:no i jest około 100 gnie dochodzi więcej niż 108
nowa nynek16 kosztuje prawie 1000zl
Ostatnio sprawdzałem do po-lifta to w ASO coś koło 500zeta a taka sama Boscha ale poza ASO i bez logo Audi coś kolo 400zeta. w Obu przypadkach są to przepływki regenerowane. W obu przypadkach zakup wiąże się z oddaniem swojej padniętej już przepływki... jeżeli swojej nie oddajesz bezpośrednio przy zakupie to płacisz kaucję... w ASO chyba 150pl a w hurtowniach różnie ale jakoś 50-100pln.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
aaaa to sorawa... rzeczywiście nie byłem świadom że do przed-lifta nie ma zamienników i cena 2x większa... z przed-liftami mam bardzo niewielką styczność i to dlatego :-?tomi26 pisze:Masz rację FOSS, ale tak jak wspomniałeś dowiadywałeś się do polifta,a do PreFL faktycznie cena jest taka wysoka i niema regenerowanych (info z Carsed'u ).
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Witam.
A czy przy kiepskiej przepływce może być efekt szarpania skrzyni ( głównie jak redukuje).
Gdzie można kupić taką nową za 700 zł , myślę tez o tej używce jaką hipcio posiadasz. U mnie na postoju jest 4,7 a na max 208 g/s , nie mam porównania jak to jest na nowej i czy te wartości mogą powodować moje kłopoty. Skrzynia po remoncie i mechanik mówi że to przepływomierz przy tych objawach.
A czy przy kiepskiej przepływce może być efekt szarpania skrzyni ( głównie jak redukuje).
Gdzie można kupić taką nową za 700 zł , myślę tez o tej używce jaką hipcio posiadasz. U mnie na postoju jest 4,7 a na max 208 g/s , nie mam porównania jak to jest na nowej i czy te wartości mogą powodować moje kłopoty. Skrzynia po remoncie i mechanik mówi że to przepływomierz przy tych objawach.