![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 3.7PB/LPG ] Przepływomierz - jak sprawdzić?
Zmieniałem ostatnio przepływkę do mojego S8 FL zapłaciłem za BOSCHA nowa regenerowana 310 zł :-P Regenerowana przepływka nie różni się prawie niczym od nowej fabrycznie. Regeneracja polega na założeniu fabrycznie nowego czujnika do używanej tuby. Swoją przepływkę musiałem zwrócić oczywiście. Jakiś czas temu widziałem na allegro same wkłady ktoś sprzedawał po 80 zł nówki BOSCH ale nie pasowały numerami do mojej przepływki.
Dokładnie tak, kolega pudloc86 ma po-lifta do którego w ASO możesz kupić przepływkę regenerowaną które dostępne są również poza ASO w hurtowniach za cenę oczywiście niższą.bihop pisze:Już wiem. To chyba po lift , inna bajka w tym temacie.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- pudloc86
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1999
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Mateusz
Jak kolega nie wierzy moge ci wyslac kobie Faktury za Przepływke zapłaciłem cała kopletna z ta tuba 420zł BOSHA i szukalem po numerach jakie było na starej przeplywce, stara Oczywiscie mam w domu. I moje audi jest juz po LIFCIE to 99r Koniec Grudnia początek Stycznia 2000r pozdrawiam
pudloc86
Audi A8 4.2 V8
Audi A8 4.2 V8
Noi właśnie o to chodzi że Twoje auto jest już po-liftowe a temat dotyczy auta przed-liftem... więc właściwie piszesz nie na temat :-Ppudloc86 pisze:Jak kolega nie wierzy moge ci wyslac kobie Faktury za Przepływke zapłaciłem cała kopletna z ta tuba 420zł BOSHA...
(...)
I moje audi jest juz po LIFCIE to 99r Koniec Grudnia początek Stycznia 2000r
A chodzi o to że do przed-lifta podobnież nie ma żadnych zamienników przepływek i można kupić tylko nową w ASO... a to raczej diametralna różnica ;-)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Padnięty przepływomierz może mieć wpływ na pracę skrzyni... pośrednio oczywiście bo bezpośrednio ma wpływ na pracę silnika ale nieprawidłowa praca silnika (brak mocy, falowanie obrotów itp.) ma już bezpośredni wpływ na pracę skrzyni biegów.bihop pisze:No dobrze. Ale wróćmy do przepływomierza i wartości jaki powinien pokazywać nowy i do pytania czy kiepski przepływomierz powoduje mało kulturalną pracę skrzyni automatycznej.
Nowa przepływka dla Twojego auta powinna pokazywać jakieś 230-240g... jeżeli teraz pokazuje 208g to nie jest źle i w tym stanie moim zdaniem pracuje jeszcze całkiem poprawnie... a co za tym idzie, moim zdaniem, nie powinna mieć wpływu na pracę skrzyni biegów.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-