Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 FL ALL ] Navigation Plus - podłączenie anteny

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 FL ALL ] Navigation Plus - podłączenie anteny

Post autor: sylwekr » 05 sie 2012, 12:05

Witam
Właśnie jestem w trakcie wymiany radia Concert na Navigation Plus. No i pojawił się problem. Po podłączeniu Navigacji po wpisaniu PIN-u przywitało mnie komunikatem: SAFE – Pin nich angeschlossen. Pogooglałem i okazało się że trzeba podłączyć do dolnej kostki (czarnej) pod pin5 zasilanie. Na tym złączu nie było napiecia, ale w Concercie służy ono do sterowania elektrycznej anteny (którą mam u siebie). Teraz prowizorycznie podłączyłem tam napiecie i Navi już uruchamia się, ale już antena jest „martwa” :-( . Zatem jak w Navigation jest sterowana elektryczna antena ? Gdzie ją podłączyć ?

szeryfisch
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: szeryfisch » 05 sie 2012, 23:51

navi nie ma wyjscia na elektryczna antene. Podepnij ja do plusa po kluczyku i tyle..
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 06 sie 2012, 07:12

szeryfisch pisze:navi nie ma wyjscia na elektryczna antene. Podepnij ja do plusa po kluczyku i tyle..
Nawet nie zakładałem, że tak może być - że Navi nie może sterować elektryczną anteną :/
Jeśli tak jest to mi tylko zostaje podłączyć tak jak zaproponowałeś.

Podłączyłem "po kluczyku" ale mnie to strasznie drażniło, na postoju antena chowała się i nie dało się radia słuchać. Dzisiaj podłączali mi tuner TMC do radia i powiedziałem o tej niedogodności. Chłopaki to przerobili, podpięli antenę chyba pod sterowanie zmieniarki i jest teraz super. Antena jest wysunięta zawsze jak włączone radio :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl