Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
-
- Super Klubowicz
A ja wczoraj zabrałem się za wymianę pompy paliwa, ponieważ auto przestało palić na benzynie,a z baku jakieś dziwne głośne buczenie czasami dochodziło. Wcześniej miałem zamiennik za 150zł.
Po całej robocie palę, a tu dalej nic :-? No to manometr a tu 1,8 Bar na listwę. Kurde ta znowu była jakiś tanim zamiennikiem (bo tylko taki był na sklepie). Pompę, którą wyjąłem wcześniej,do słoja z benzyną, prostownik i manometr. Prawie 5,5 Bar. No to nura do bagażnika, wyciągam kosz, prostownik do łapy i okazało się że strzelony wąż z pompy przy zakuciu. Wymieniony wężyk, stara pompa do baku (ciekawi mnie ile taki zamiennik polata, a śmiga już 2 lata i jakieś 35000 km przejechane) i odpalam.
Wszystko śmiga jak "ta lala" :-D Tylko pompkę mam jedną w baku a drugą na półce :-P
Po całej robocie palę, a tu dalej nic :-? No to manometr a tu 1,8 Bar na listwę. Kurde ta znowu była jakiś tanim zamiennikiem (bo tylko taki był na sklepie). Pompę, którą wyjąłem wcześniej,do słoja z benzyną, prostownik i manometr. Prawie 5,5 Bar. No to nura do bagażnika, wyciągam kosz, prostownik do łapy i okazało się że strzelony wąż z pompy przy zakuciu. Wymieniony wężyk, stara pompa do baku (ciekawi mnie ile taki zamiennik polata, a śmiga już 2 lata i jakieś 35000 km przejechane) i odpalam.
Wszystko śmiga jak "ta lala" :-D Tylko pompkę mam jedną w baku a drugą na półce :-P
Mam to samo....Serrgiusz pisze:Dziś byłem na "szarpakach". Przód i tył twarde i ciasne jak u dziewiętnastolatki. A Amorki jak u "greckiego boga". Szukam dalej minimalnego pukania w lewym przodzie. Irytuje mnie on.
8-)
Na stacji igła a cos delikatnie puka.
U mnie prawdopodobnie jest to górny tylny wahacz od strony tulei (wnętrza auta). 4D0407511F (numer oryginału S8 ale Etka widzi go juz pod jakimś innym)
Na stacji nie idzie tego wyczuć bo jest za wysoko i gościu tam nie siega....
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz