[D2 02 2.5TDI ] problem z porannym odpaleniem
[D2 02 2.5TDI ] problem z porannym odpaleniem
witam mam problem z odpaleniem porannym ale moze zaczne od poczatku otoz ostatnio moje audi odpalilem po 4 tyg dopiero w sumie to nie chciala odpalic baterie byly puste druga sprawa to ze bylo malo disla po odpalenie na wyswietlaczu migala swieca zarowa po zatankowaniu i ponownym odpalenie nic juz sie nie swiecilo wrocilem do kraju i wszystko bylo ok wymienilem pompe hamulcowa bo padla i zauwazylem ze rano ma problemy z odpaleniem w ciagu dnia jest ok odpala od razu ale z rana trzeba pokrecic dluzej i zachowuje sie tak jakby gubil prad baterie kupilem w tym roku sprawdzilem u mechanika jest 81% czyli ok. Moze ktos z Was mial podobny problem jesli chodzi o disla to prosze o rade. Czy moga to byc swiece do wymiany? w sumie nie wymienialem ich jeszcze
wlasnie mialem sie spytac czy swiece moga miec duzy wplyw teraz przy takich temperaturach. Po odpalenie z rana auto chodzi bardzo dobrze nic sie nie dzieje w ciagu dnia juz nie ma problemow z odpaleniem paliwo wszedzie dochodzi jedyny objawiem wizualnym przy odpaleniu z rana jest dosc aczkolwiek nie az tak mocna chmura ciemnego dymu czy moga problem stwarzac wtryski?
wczesniej nic sie nie dzialo odpalal bez problemu nawet po 3 tyg nie ruszania. Po tym ostatnim wyczerpaniu baterii musialem uzyc plaka do odpalenia a w filtr paliwa byl pusty ale po zalaniu go i uzyciu plaka odpalil i mam nadzieje ze pierwszy i ostatni raz odpalem w ten sposob auto bo akustycznie start silnika nie brzmial rewelacyjnie dlatego nie wiem czy poprzez odpalenie w ten sposob moglo cos mu sie nie spodobac i popsuc :-|