Witam! Jest to moj pierwszy temat wiec prosze o wyrozumialosc. Nie mam mozliwosci pisac polskimi literami, sorry!
Od nie dawna posiadam D2 2002r 2.8 quattro sport i niepoki mnie dziwne stukanie ktore slychac z przodu lub gdzies po srodku auta. Stuka tylko wtedy gdy wyjezdzam z uliczki czy to w prawo czy w lewo badz skrzyrzowania krotko mowiac tylko na ostrych skretach.
Myslalem juz o dyferencjale, przednie zawieszenie albo przeguby ale moja wstepna inspekcja nic szczegolnego nie wykazala dlatego prosze was o pomoc.
Spotkaliscie sie z podobnym problemem?
Pozdrawiam
Daniel
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 02 2.8PB ] Stukanie w przednim zawieszeniu lub dyferen
-
- Forum Audi A8
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Daniel zacznij pisanie od tego działu http://www.a8team.pl/topics29/362.htm?start=2010#83050 bo admin paluchem pogrozi.Co do problemu to musisz to jakoś jaśniej opisać bo nie za bardzo wiadomo jak i w jakich okolicznościach to puka czy na dołkach czy na gładkiej nawierzchni.
-
- Forum Audi A8
Hej Krzysiu, zalatwione, wpis obecny. Co do problemu nie ma co za dużo opisywać...
Stuka na prostej drodze tylko jak autko wchodzi w zakręt ...przy ruszaniu z krzyżówki, na zakrecie itp
Nie mowimy tutaj o złej nawierzchni. Wszystko jest ok kiedy rusza sie lub prowadzi na prostej.
To tak jak by dyf ofieral/stukal jak auto skreca
Stuka na prostej drodze tylko jak autko wchodzi w zakręt ...przy ruszaniu z krzyżówki, na zakrecie itp
Nie mowimy tutaj o złej nawierzchni. Wszystko jest ok kiedy rusza sie lub prowadzi na prostej.
To tak jak by dyf ofieral/stukal jak auto skreca
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof