Witam! Jest to moj pierwszy temat wiec prosze o wyrozumialosc. Nie mam mozliwosci pisac polskimi literami, sorry!
Od nie dawna posiadam D2 2002r 2.8 quattro sport i niepoki mnie dziwne stukanie ktore slychac z przodu lub gdzies po srodku auta. Stuka tylko wtedy gdy wyjezdzam z uliczki czy to w prawo czy w lewo badz skrzyrzowania krotko mowiac tylko na ostrych skretach.
Myslalem juz o dyferencjale, przednie zawieszenie albo przeguby ale moja wstepna inspekcja nic szczegolnego nie wykazala dlatego prosze was o pomoc.
Spotkaliscie sie z podobnym problemem?
Pozdrawiam
Daniel
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 02 2.8PB ] Stukanie w przednim zawieszeniu lub dyferen
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Daniel zacznij pisanie od tego działu http://www.a8team.pl/topics29/362.htm?start=2010#83050 bo admin paluchem pogrozi.Co do problemu to musisz to jakoś jaśniej opisać bo nie za bardzo wiadomo jak i w jakich okolicznościach to puka czy na dołkach czy na gładkiej nawierzchni.
Hej Krzysiu, zalatwione, wpis obecny. Co do problemu nie ma co za dużo opisywać...
Stuka na prostej drodze tylko jak autko wchodzi w zakręt ...przy ruszaniu z krzyżówki, na zakrecie itp
Nie mowimy tutaj o złej nawierzchni. Wszystko jest ok kiedy rusza sie lub prowadzi na prostej.
To tak jak by dyf ofieral/stukal jak auto skreca
Stuka na prostej drodze tylko jak autko wchodzi w zakręt ...przy ruszaniu z krzyżówki, na zakrecie itp
Nie mowimy tutaj o złej nawierzchni. Wszystko jest ok kiedy rusza sie lub prowadzi na prostej.
To tak jak by dyf ofieral/stukal jak auto skreca
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof