Szanowni,
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu. Na początku roku kupiłem auto jak w tytule, rocznik '95. Wszystko było w porządku...aż do czasu. Najpierw nie chciał odpalić. Mam znajomego w warsztacie, podjechał i stwierdził, że kluczyk jest wyrobiony i problem z immobilizerem. Została wyjęta stacyjka i dorobiony kluczyk. Jednak nie pomogło. Później przez chwilę była diagnoza, że to czujnik położenia wału ale też nie to. Otworzyli skrzynkę z komputerem i okazało się, że jest zalany wodą. Wyjęli komputer wysuszyli, włożyli i zabezpieczyli skrzynkę. Przejechał może ze 100 km. Teraz jest tak, że szarpie przy zmianie biegów a jak chcesz zatrzymać samochód to gaśnie. Jak odpalisz i wrzucisz na drive to gaśnie. A jak już jedzie, to tylko na jednym biegu (tryb awaryjny chyba).
I teraz prośba o pomoc, co mam zrobić z tematem. Jeśli jest ktoś w Warszawie, kto może mi pomóc, żebym gdzieś podjechał, żebyśmy go sprawdzili i postawili jakąś diagnozę będę wdzięczy bardzo.
Bo jak na razie to samochód stoi pod domem a żona płacze....że nie ma czym jeździć....
Dzięki i pozdrawiam, mam nadzieję, że pomożecie
![]() |
![]() |