Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 03 4.2MPI/LPG ] SDS Speech Dialogue System

colorado
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 03 4.2MPI/LPG ] SDS Speech Dialogue System

Post autor: colorado » 19 paź 2012, 08:47

W jaki sposób można zmienic język poleceń ?
Obecnie mój system funkcjonuje w niemieckim, chciałbym zmienić na polski lub angielski

Awatar użytkownika
and808
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: and808 » 19 paź 2012, 15:43

... marzenie scietej glowy.

krtka historia: SDS w audi ponad 10 lat temu. nie bede sie tu rozpisywal odnosnie sposobu kompresji dziwku/rozpoznawania mowy/algorytmu przetwrzania danych jakie obowiazywaly 10 lat temu. dosc powiedziec, ze po pierwsze wszystko to bylo wtedy - delikatnie rzecz ujmujac - mocna niedoskonale, po drugie wymagalo olbrzymiego hardware'u.

u Ciebie w radiu (lub wzmacniaczu - nie pamietam) jest dodatkowa kosta, ktora odpowiedizlana jest za rozpoznawanie mowy.

jedyna rzecza jaka mozesz zrobic to wymienic ta kostke na "angielska". jednak spotkasz sie z dwoma rozczarowaniami:

- musisz zdjac blokade CP
- system rozpoznawania jest tak beznadziejny, ze znacznie latwiej go skwitowac, kiedy nie nie baczy sie na niecenzuralne slowa.

ja nawet gdyby te wszystkie przerobki kosztowaly 1 pln i tak bym nie chcial tego. szkoda kazdego grosza na taka beznadzieje.

colorado
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: colorado » 19 paź 2012, 16:37

Tu jest przykład spolszczenia SDS

Natomiast tutaj instrukcja która miedzy innymi mówi o zmianie języka.
http://www.audi-forums.com/attachments/ ... i-high.pdf

Awatar użytkownika
badyl
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: badyl » 19 paź 2012, 17:10

sorry ale czy mi się wydaje czy kobitka mówi " przepraszam nie usłyszałem komendy ? " :mrgreen:

Awatar użytkownika
and808
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: and808 » 19 paź 2012, 18:09

colorado,

na youtube jest MMI 3G, co sadzac po Twoim profilu nie wysteuje w Twoim samochodzie.

oczywscie wszystko mozna, jednak nie wyobrazam sobie, aby ktos bawil sie w hakowanie (wgrywanie polskiego jezyka) MMI 2G SDS. powtarzam, cale oprogramowanie jest "zaszyte" na tej malej kostce.

wiesz to jest tak jakbys mial teraz komputer z przed 10 lat i koniecznie chcail wgrac jakis nowy BIOS, poniewaz "coś tam". zupelnie nieuzasadnione ekonomicznie/wydajnosciowo/bardzo ograniczone funkcjonalnie itp itd.

albo inny przyklad: to tak jakbys chcial przeprogramowac inny dowolny sterownik w samochodzie np ABS-u, poduszek powietrznych, modul komfortu, itp. taka sama rzezba, a brak chetnych...

masz MMI 2G - daj sobie spokoj. powiem wiecej system 3G tez jest kiepski. o niebo lepszy od 2G, ale nadal nie taki jak byc powinien.

krotko mowiac: szkoda pradu.

mysle ze za 10 lat bedziemy mieli wlasciwe systemy SDS, na razie to zwykly gadzet, ktory kosztuje 2 tys pln i nic nie wnosi.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 20 paź 2012, 13:16

Gdyby to było po polsku to było by całkiem fajne... głosowe zmiany stacji radiowej czy głosowe wybieranie numeru telefonu... ja niestety "szprecham" w stopniu znikomym więc z SDS praktycznie nie korzystam... szkoda, bo czasem mogłoby się przydać.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
labas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: labas » 20 paź 2012, 18:57

FOSS pisze:ja niestety "szprecham" w stopniu znikomym więc z SDS praktycznie nie korzystam... szkoda, bo czasem mogłoby się przydać.
Nie trzeba ,,szprechać" żeby wybierać połączenie, wystarczy wgrać komendy nazw jakie są w książce telefonicznej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl