[D3 06 4.2TDI ] DPF
Zrobilem to w UK.
Robil to moj kolega, ktory ma warsztat a ja mam z nim uklad, wiec
powiedzmy,ze zaplacilem ok £300 za wywalenie + remap.
Nie mam pojecia ile kosztowaloby to normalnie.
Za sam remap ktos mi kiedys krzyknal ok £350.
W tym samym miejscu powiedzili mi,ze nie ruszaja DPF, wiec ciezki temat.
Robil to moj kolega, ktory ma warsztat a ja mam z nim uklad, wiec
powiedzmy,ze zaplacilem ok £300 za wywalenie + remap.
Nie mam pojecia ile kosztowaloby to normalnie.
Za sam remap ktos mi kiedys krzyknal ok £350.
W tym samym miejscu powiedzili mi,ze nie ruszaja DPF, wiec ciezki temat.
odpukać nie mam problemu z dpf ale ostatnio głównie jeżdzę po mieście więc dobrze by było abym przeczyścił dpf i stąd moje pytanie. Wyczytałem już, że trzeba na sporcie, 3 bieg jechac ok 15min z obrotami ok 2000-2500 i co dalej ? czy jak się zacznie to wypalanie to zaświeci się jakaś kontrolka czy na czuja się jedzie te 15 min ? czy DPF podczas jazdy wypala się tylko na sporcie i 3 biegu ??
dpf wypala się przy w miare jednostajnej jeździe i przy strikte określonych warunkach jak temp. silnika obroty i prędkość. w grupie VW jest informacja o wypalaniu w postaci żółtej kontrolki na fis/liczniki z symbolem katalizatora. zawsze można dokonać dopalania serwisowego ale po takim zabiegu trzeba wymienić olej bo może dojść do jego rozrzedzenia.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
W kanale 75 lub 100,101,102 powinno udać się znaleźć parametry których szukasz.KrzysiekR pisze:Możesz powiedzieć jak to się robi? Czy tak samo jak w 3,0TDI?PABLO200 pisze:Należy przeprowadzić serwisowe wypalanie filtra i wszystko będzie ok.
czy do 4,2TDI jest inna procedrura wypalania wymuszonego?
W jakim kanale sprwdzic zawartośc sadzy?
W kanale 75 można sprawdzić np. w 2,0TDIshaqal pisze:W kanale 75 lub 100,101,102 powinno udać się znaleźć parametry których szukasz.KrzysiekR pisze:Możesz powiedzieć jak to się robi? Czy tak samo jak w 3,0TDI?PABLO200 pisze:Należy przeprowadzić serwisowe wypalanie filtra i wszystko będzie ok.
czy do 4,2TDI jest inna procedrura wypalania wymuszonego?
W jakim kanale sprwdzic zawartośc sadzy?
W kanałach 100,101,102 można sprawdzić w 2,7-3,0TDI
A w 4,2TDI jest tak samo jak 2,0TDI czy 3,0TDI?