Witam...zwracam sie do ludzi posiadajacych wiedze tajemna...
Otoz chcialbym sie dowiedziec...z czego konkretnie sa sterowane spryskiwacze reflektorow,bo troszke sie zamotalem,kupujac sterownik z passata ktory mial rzekomo odpowiadac za spryskiwacze reflektorow...a okazal sie byc zwyczajnym przekaznikiem W passacie b6 idzie sygnal wlasnie do niego z komputera glownego... A zatem jesli ktos dysponowalby wiedza i moglby mi podpowiedziec, czy w a8 jest podobnie, znaczy sie czy tez wychodzi jakis sygnal z sterownika glownego w aucie, po kilkukrotnym nacisnieciu spryskow szyby przedniej,bo tylko o to mi tu chodzi, bo nie wiem gdzie tego brzydala szukac Bede wdzieczny za kazde podpowiedzi... Aktualnie postep jest taki ze spryski juz zamocowane w zderzaku i powiem szczerze ze wyglada mi to calkiem calkiem Dla tych co nie wiedza... montuje chowane w zderzaku
[ Dodano: 2012-09-22, 15:23 ]
Na razie poki co...spryski mechanicznie zamontowane w zderzaku...tak to wyglada poki co i zaslepki pojda oczywscie w kolor zderzaka
Ostatnio zmieniony 30 mar 2013, 00:04 przez robertas, łącznie zmieniany 1 raz.
krzychu22.p1i, no juz zmontowalem wszystko...stworzylem wlasny schemat, ale jesli mozesz to zapodaj go bo jestem ciekaw jak to fabrycznie jest rozwiazane
No te schematy wlasnie znalazlem, i mam je gdzies na kompie, na forum chyba ktos je udostepnil, nie wiem, ale marny chyba ze mnie elektronik bo troche zagmatwane sa dla mnie te schematy, ogolnie temat opanowalem przekaznikem czasowym, bo nie wiedzialem gdzie jest przekaznik u mnie w aucie i czy wogole jest modul od spryskiwaczy Ale grunt ze spryski dzialaja
Zrzut umiejscowienia przekaźników w listwie:
Wrzuciłem wszystko, może komuś się przyda.
Na to wychodzi, że całą robotę robi gadzina J39 (odnośnie czasowego załączenia sprysków lamp), który współpracuje z J31. Nie jestem znawcą schematów elektrycznych więc mogę się mylić.
Super, że już ogarnąłeś sprzęt. Jeśli możesz to nagraj demo video jak to działa i wrzuć w dział "Nasze Auta"