![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Ciężko wychodzi lewarek z pozycji P
[D2 ALL ] Ciężko wychodzi lewarek z pozycji P
Witam. Koledzy jak w temacie. Znajomy kupił auto i ma problem z przełączeniem lewarka z pozycji parking. Sytuacja ta nie jest nagminna, jednak zdarza się dość często że trzeba użyć sporej siły żeby go ruszyć. Poza tym jednym mankamentem skrzynia działa bardzo poprawnie. Nie jestem w stanie mu nic sensownego podpowiedzieć, ponieważ sam posiadam automat dopiero od roku i moja wiedza jest praktycznie żadna na temat tiptronica. Z góry podziękował za wszelkie sugestie ;-) Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2012, 09:50 przez cheyen, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeżeli to A8 D2 to niech jedzie do ASO i sprawdzi czy w jego aucie była robiona akcja serwisowa dotycząca właśnie wybieraka skrzyni biegów.
O tej akcji serwisowej szukaj na forum bo było już pisane wielokrotnie.
O tej akcji serwisowej szukaj na forum bo było już pisane wielokrotnie.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Już kiedyś w temacie poświęconym tej akcji serwisowej to opisywałem więc nie będę tego robił ponownie.pepi pisze:ale to chodziło chyba o możliwość zerwania a nie ciężkiego chodzenia ;-)
A akcja serwisowa jest za darmo więc zrobienie jej na pewno autu nie zaszkodzi a może i pomoże ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Dzięki Wielkie. Faktycznie czytałem o tej akcji, i sam nie wiem czemu nie wpadłem na to wcześniej ! Może faktycznie tu będzie ,,pies pogrzebany" Nawet jeśli okazałoby sie że nie, to FOSS ma racje (sprawdzic nie zaszkodzi), a jest szansa że zasugerują coś w ASO ;-)
[ Dodano: 2012-11-17, 05:02 ]
Można zamknąć. Problem rozwiązany. Coś było z linką, ale niestety szpec od naprawy nie powiedział nic więcej. Koszt usunięcia usterki, to 140 zł.
[ Dodano: 2012-11-17, 05:02 ]
Można zamknąć. Problem rozwiązany. Coś było z linką, ale niestety szpec od naprawy nie powiedział nic więcej. Koszt usunięcia usterki, to 140 zł.