Witam
Stałem dość długo na awaryjnych, przez co prawie rozładował się akumulator.
Niestety nie ładuje go z powrotem (wskażnik ciągle na 10%) także myśle że czas już na nowy - tu pytanie:
stary mam dokładnie 12V 92 Ah 800A, jednak nigdzie nie moge znaleźć 800A! Jaki mogę kupić inny tak by pasował???
a8 d3 2004r 3,0TDI
Pozdrawiam
![]() |
![]() |
[D3 04 3.0TDI ] Rozładowany akumulator - nie ładuje
-
- Forum Audi A8
[D3 04 3.0TDI ] Rozładowany akumulator - nie ładuje
Ostatnio zmieniony 07 lis 2012, 00:42 przez chrisss100, łącznie zmieniany 1 raz.
Typowa usterka.
Zanim kupisz nowy akumulator odepnij stary na 0,5 minut, podepnij, pojeździj trochę i sprawdź czy ładowanie powróciło.
Jeżeli w swoim aucie nie masz możliwości przeprowadzenia procedury adaptacji akumulatora poprzez VAG, co w twoim roczniku auta jest możliwe, to powyższa procedura powinna pomóc na 99% ;-)
Zanim kupisz nowy akumulator odepnij stary na 0,5 minut, podepnij, pojeździj trochę i sprawdź czy ładowanie powróciło.
Jeżeli w swoim aucie nie masz możliwości przeprowadzenia procedury adaptacji akumulatora poprzez VAG, co w twoim roczniku auta jest możliwe, to powyższa procedura powinna pomóc na 99% ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
Dzięki FOSS, spróbuje dzisiaj i dam znać czy pomogło!
Nie mam możliwości zrobić tej adaptacji także inaczej nie obejdzie się bez ASO:/
[ Dodano: 2012-11-07, 16:01 ]
UDAŁO SIE:D!!!
Aku zaczął ładować się w mgnieniu oka! Dzięki FOSS!
Z innej beczki, zeby nie zaczynać nowego tematu.
Dopadło mnie trzeszczenie zawieszenia;(, szperałem na forum i znalazłem kilka tematów.
Moje pytanie czy nadal trzeba wymienić cały stabilizator żeby pozbyć się problemu, czy są już może gumy do d3? Nie chciałbym kombinować z gumami do d2..
Nie mam możliwości zrobić tej adaptacji także inaczej nie obejdzie się bez ASO:/
[ Dodano: 2012-11-07, 16:01 ]
UDAŁO SIE:D!!!
Aku zaczął ładować się w mgnieniu oka! Dzięki FOSS!
Z innej beczki, zeby nie zaczynać nowego tematu.
Dopadło mnie trzeszczenie zawieszenia;(, szperałem na forum i znalazłem kilka tematów.
Moje pytanie czy nadal trzeba wymienić cały stabilizator żeby pozbyć się problemu, czy są już może gumy do d3? Nie chciałbym kombinować z gumami do d2..