![]() |
![]() |
[D2 99 ] Zmieniarka CD
[D2 99 ] Zmieniarka CD
Panowie wczoraj odpiełem zmieniarke cd bo chciałem wyczyścić laser i teraz nie wiem czy coś zjeb...... czy trzeba co innego zrobić,laser czysciłem lekko nawilżonym patyczkiem pod ręką miałem perfum wiec go użyłem,po podpięciu zmiarki słychać jak magazynek przekłada ale w radiu pisze że niema magazynku a później że nie ma płyty,czy to czyszczenie zrąbało laser? że tak sie to teraz objawia...
Ostatnio zmieniony 02 gru 2012, 23:03 przez VOLUS, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [d2 99] zmieniarka cd
Jeśli radio pokazuje komunikat że brak magazynku to obstawiałbym uszkodzenie mechaniczne zmieniarki niż samego lasera.VOLUS pisze:Panowie wczoraj odpiełem zmieniarke cd bo chciałem wyczyścić laser i teraz nie wiem czy coś zjeb...... czy trzeba co innego zrobić,laser czysciłem lekko nawilżonym patyczkiem pod ręką miałem perfum wiec go użyłem,po podpięciu zmiarki słychać jak magazynek przekłada ale w radiu pisze że niema magazynku a później że nie ma płyty,czy to czyszczenie zrąbało laser? że tak sie to teraz objawia...
To nie wina perfum, od 80-tych lat je stosuję do czyszczenia głowic i laserów.VOLUS pisze:Kurcze nie wiem może jednak szlak trafił ten laser od tego perfumu,nic tam nie odłączyłem także to raczej nie wchodzi w gre ale odkręcałem takie białe kółko co jest nad lasarem mo to źle założyłem ale inaczej nie pasuje,będe musiał rozbebeszyć jeszcz raz....
Najprawdopodobniej rozkalibrowałeś laser.