[D2 98 4.2PB ] Wyjęcie pompy paliwa
wg mnie wskaźnik jest tylko po lewej stronie auta bo jest tam podziałka z konektorami i pływak jak opada to jedzie po tych konektorach wyzwalając odpowiedni napięcie wskazujące odpowiedni poziom baku, a przy pompie jest tylko pływak w tubie z dwoma kabelkami pokazujący jedynie rezerwę..
to tak dla jasności
to tak dla jasności
Mylisz się. Czujniki są połączone ze sobą szeregowo i ich wspólna rezystancja wskazuje poziom paliwa. Cytat z Elsy:jaano pisze:wg mnie wskaźnik jest tylko po lewej stronie auta bo jest tam podziałka z konektorami i pływak jak opada to jedzie po tych konektorach wyzwalając odpowiedni napięcie wskazujące odpowiedni poziom baku, a przy pompie jest tylko pływak w tubie z dwoma kabelkami pokazujący jedynie rezerwę..
to tak dla jasności
"Before removing the two fuel gauge senders, use an ohmmeter to check whether the resistance values of the senders correspond with the fuel gauge reading. The two senders are wired in series, so the two resistance values must be added together in order to check the fuel gauge reading."
Four rings to rule them all
Może i są połączone ze sobą ale podejrzewam, że tylko po to by pokazać rezerwę, ten pływak przy pompie nic innego nie wskaże - możesz sobie nim poruszać, pływak dokładny jest tylko po lewej stronie.
Bo jak wytłumaczysz to że jak staniesz na jakimś skośnym terenie to nagle z 1/3 baku robi się rezerwa i dopiero jak się wyjedzie na prostą to zaraz wszystko wraca do normy?
pozdr
Bo jak wytłumaczysz to że jak staniesz na jakimś skośnym terenie to nagle z 1/3 baku robi się rezerwa i dopiero jak się wyjedzie na prostą to zaraz wszystko wraca do normy?
pozdr
Daro 72 swego czasu wymieniłem pompę paliwa wg twojego schematu postępowania ale nie wypija mi paliwa do końca muszę mieć pełny zbiornik, do 3/4 schodzi potem ewentualnie na gazie awaryjnie mogę odpalić.
Mam pytanie w związku z tym do Ciebie Czy wymieniłeś uszczelki na koszu, czy tylko precyzja składania???
Mam pytanie w związku z tym do Ciebie Czy wymieniłeś uszczelki na koszu, czy tylko precyzja składania???
bassuje mi to...
Hej , ja parę dni temu wymieniałem pompę paliwa , oglądałem ten "o ring" co jest w koszu czy właśnie nie jest popękany i czy jest cały , włożyłem pompę i też wyciągnął mi paliwo do 1/4 zbiornika i nie chciał odpalić , podniosłem pompę delikatnie do góry , około 4 cm i włożyłem z powrotem .Czy wymieniłeś uszczelki na koszu, czy tylko precyzja składania???
Próba odpalenia i nic , jeszcze raz zakręciłem i odpalił :mrgreen:
Tak że może być wina złego obsadzenia kosza .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Kolego mcswistak, na początek sprawa porządkowa...mcswistak pisze:daro72 swego czasu wymieniłem pompę paliwa wg twojego schematu postępowania ale nie wypija mi paliwa do końca muszę mieć pełny zbiornik, do 3/4 schodzi potem ewentualnie na gazie awaryjnie mogę odpalić.
- popraw swój profil w polu "Rocznik" bo nie wiadomo jakim autem się poruszasz
Co do twojego problemu to albo nieprawidłowo złożyłeś kosz pompy, albo nieprawidłowo osadziłeś go w zbiorniku co jednak nie jest łatwe.... albo kosz jest uszkodzony albo zastosowałeś tańszy zamiennik oryginalnej pompy która nie jest właściwa do A8/S8.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Pompa paliwa
Koledzy mam bardzo wielką prośbę posiadam Audi A8 (4D2,4D8) 4.2 Quattro 95r kod silnika ABZ i czy ktoś wie dokładnie o jakaim nr seryjnym bedzie pompa zależy mi na tym żeby jusz ja zamówić a jeszcze nie mam jej wyciagnietej a czas mnie goni i potrzebuje żeby furka była na chodzie jak naj szybciej BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY za pomoc
Krzysztof
-
- Forum Audi A8
każda pompa do a8 d2 pasuje 4 bar y musi mieć
http://allegro.pl/pompa-paliwa-nowa-aud ... 78881.html
szukaj firmy qup dobra jest i tania około 200zł
http://allegro.pl/pompa-paliwa-nowa-aud ... 78881.html
szukaj firmy qup dobra jest i tania około 200zł
ma ktoś może ten schemat montażu na HDD ?
ten z imageshacka sie u mnie otwiera jakiś rozmazany..
http://imageshack.us/photo/my-images/21 ... .jpg/?sa=0
P.s u mnie siedzi pompa VEMO ;-)
ten z imageshacka sie u mnie otwiera jakiś rozmazany..
http://imageshack.us/photo/my-images/21 ... .jpg/?sa=0
P.s u mnie siedzi pompa VEMO ;-)
Ostatnio zmieniony 28 gru 2015, 18:31 przez gtfan, łącznie zmieniany 1 raz.
Four rings to rule them all