Ja mam u siebie butlę Bormech 74 litry i żadnych dziwnych zachowań ta wnęka nie wykazuje, a zawsze do pełna tankuję. Więc nie obawiaj się tylko zakładaj.lubelak pisze:Panowie, trochę odgrzeje kotleta... Powiedzcie mi czy macie jakoś wzmocnioną wnękę od koła zapasowego? Bo ona jest chyba plastikowa i się tak zastanawiamy z gazownikiem czy utrzyma butlę 74 litrową...
Pozdrawiam
[D2 FL ALL ] Jak duża butla miesci sie we wnece koła?
Gdzie Ty tam zmieścisz stelaż? I po co wogóle takowy tam zakładać? Tyle autek ma tak zamocowane, a jeżdżąc po drogach jeszcze nie widziałem żeby za którymś butla się ciągnęła po asfalcie.pepi pisze:dobry gazownik robi stelaż partacz kładzie i mówi że wytrzyma :-D
EDIT:
No i w ten sposób troszkę mnie obrażasz bo gaz sobie samemu zakładałem, a żadnym partaczem to napewno nie jestem. :d
A wyobraziłeś sobie jak to mocowanie będzie wyglądało z perspektywy kierowcy jadącego za Tobą? :wpale:lubelak pisze:no właśnie tam ze stelażem jest ciężko bo butla ta wnęka plastikowa jest wielka... Myśleliśmy od spodu dawać jakieś wzmocnienia ale jeszcze nawet nie zaglądaliśmy czy by się jakoś dało . P.S butla 74 litry idealnie pasująca we wnęke
Koło zapasowe też nie jest lekkie. Wiadomo nie ma co porównywać z butlą, ale inżynierowie napewno nie dali małego progu wytrzymałości tej wanny. Ja bym się tym w ogóle nie przejmował i zakładał taką butle jaką Tobie wygodnie. Pamietaj, że przy tej butli trzeba zapomnieć o uchwycie tym plastikowym bo wykładzina bedzie odstawać do góry. Ja dla ciekazości wyciełem to zagłębienie w nim.
EDIT:
U mnie zależy od stacji ale potrafi 65 wejść.I ta butelacha zmieści nie całe 60l z tego co wiem
Troszeczkę siedzę w temacie gazu i to podgięcie pływaka to oki ale ja byś zakładał butlę Irene to wystrzegaj się tego jak zapałka ognia.lubelak pisze:jestem tego swiadom ze jak podegne troszke plywak to wejdzie koli 64 litrow mi to nie przeszkadza . a wiekszej butli nie chce bo to juz rzezba sie zaczyna robic
U mnie mocowanie butli trochę niestandardowe - może nawet niektórzy nazwą "druciarskie". Pod butlą jest wstrzyknieta pianka poliuretanowa - taka od montarzu okien + dodatkowo standardowo przykręcona. Pianka powoduje, że obciążenie butli nie jest przenoszone punktowo tylko na znacznie większą powierzchnie. Trzyma się super, nawet nie trzeba butli przykręcać, tylko może być kiedyś niezła zabawa jak będzie trzeba butlę wyjąć :lol:
-
- Forum Audi A8