![]() |
![]() |
[D2 01 4.2PB/LPG ] Wyświetlacz komputera
[D2 01 4.2PB/LPG ] Wyświetlacz komputera
Witam.
Od jakiegoś czasu zauważyłem taką prawidłowość/nieprawidłowość :
Wyświetlacz komputera , który znajduje się pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem (wyświetlający spalanie , radio , itd) po odpaleniu samochodu na początki jest ciemny (słabo widoczne są napisy/informacje na nim) , a z czasem się rozjaśnia do zadowalającego wyrazistego i ostrego wyświetlania. (mam nadzieję że nie nakręciłem zbytnio.)
Pytanie. Czy czas jego się kończy ? Czy jest to element wymienny , czy występuje tylko w zespoleniu ze wszystkimi zegarami
Od jakiegoś czasu zauważyłem taką prawidłowość/nieprawidłowość :
Wyświetlacz komputera , który znajduje się pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem (wyświetlający spalanie , radio , itd) po odpaleniu samochodu na początki jest ciemny (słabo widoczne są napisy/informacje na nim) , a z czasem się rozjaśnia do zadowalającego wyrazistego i ostrego wyświetlania. (mam nadzieję że nie nakręciłem zbytnio.)
Pytanie. Czy czas jego się kończy ? Czy jest to element wymienny , czy występuje tylko w zespoleniu ze wszystkimi zegarami
-
- Forum Audi A8
Tak też kombinowałem... Zaczęło się to mniej więcej tydzień temu.... Latem było ok.Pawulon_90 pisze:EL JUNIOR, ja tez tak mami wydaje mi sie zze spowodowane jest to temperaturawogole jak jest zimno to kazdy taki wyswietlacz matakiego laga
Hmmmm ale zeszłej zimy też było ok...
[ Dodano: 2012-12-06, 19:46 ]
To co ? czekać aż zdechnie w ogóle ?Apophis pisze:Ale w FL wymiana nie jest bardzo trudna i osiągalna przecietnie za 300zł na nowy wyswietlacz-w preFL zapomnij o nowym( niemal nieosiągalne)
Czy jest to demontowalne z "innego" np. używanego zegara z allegro ?
Rozumiem że FL - to face lifting ? ?

Ja czekałem aż zdechnie całkiem (4lata)i jak był nieczytelny praktycznie po odpaleniu to sie zabrałem za te ustrojstwo. Ale ja mam właśnie przedlifta a Ty masz FL(polifta) Jest opcja żeby sobie przełożyć z innego ale to jest głupiego robota bo lepiej sobie całe zegary przerzucić niz to rozbierać. Ale że koszta podobne więc ja bym wymienił na nowy jak sie całkiem wypierdziTo co ? czekać aż zdechnie w ogóle ?
Czy jest to demontowalne z "innego" np. używanego zegara z allegro ?
Rozumiem że FL - to face lifting ? ?![]()

- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Zgadza się :-)EL JUNIOR pisze: Rozumiem że FL - to face lifting ? ?
Co do zegarów, a dokładnie samego FIS'a to mam tą samą przypadłość. W aktualnym okresie gdy temperatury są niskie po zapaleniu silnika, lub przekręceniu kluczyka na FIS'ie brak życia.. tzn coś jest ale słabo widać. Wraz z podnoszeniem się temperatury wnętrza wyświetlacz rozjaśnia się i jest gitarka..
Z drugiej strony, FIS to pewnie jest wyświetlacz lcd i pewnie ma określone temperatury pracy, a jeśli temperatura będzie niska to ciekłe kryształy zgęstnieją i mogą się cuda robić. Nie wiem tylko czy dobrze kombinuję :roll:
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
jak zakładałem gaz w poprzedniej 8ce (2,5 roku temu) mieli dostepne do preFLApophis pisze:Ale w FL wymiana nie jest bardzo trudna i osiągalna przecietnie za 300zł na nowy wyswietlacz-w preFL zapomnij o nowym( niemal nieosiągalne)
od ręki (widziałem je) coś koło 300-400pln nie pamiętam czy w tym już wymiana
w razie czego dla potrzebujących: http://sirak.pl/#
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
-
- Forum Audi A8