![]() |
![]() |
![]() |
[D2 01 4.2PB ] Akumulator nagle wyzionął ducha
-
- Super Klubowicz
a ja mam pytanie, bo dziś dzień "pecha".
Padł mi akumulator po mroźnej nocy (poniżej 50%). Pojechałem kupiłem inny, podmieniłem i kicha.
Po przekręceniu stacyjki zapalają się niektóre diody na liczniku(airbag,epc, aku i cos jeszcze)
Licznik KM przejechanych, licnzik KM dziennych, fis są czarne.
Po Vag'u nie mogę się połączyć z licznikiem.
A na błedach ENGINE jest błąd, którego nie idzie skasować. dokładnie nie spisałem, ale brzmi on (mniej wiecej)"błędne dane z licznika".
Nie ma to pewnie znaczenia, ale przy okazji padła mi pompa paliwa. Zanim do tego doszedłem, to chwile pokręciłem na starym AKU i licznik normalnei działał.
[ Dodano: 2012-12-08, 17:11 ]
sobie pomogłem
odłączyłem akumulator na 15 min i po ponowny podłączeniu zadziałało.
jak licznik sie nie zalaczał to tak samo odcinało mi immo
Padł mi akumulator po mroźnej nocy (poniżej 50%). Pojechałem kupiłem inny, podmieniłem i kicha.
Po przekręceniu stacyjki zapalają się niektóre diody na liczniku(airbag,epc, aku i cos jeszcze)
Licznik KM przejechanych, licnzik KM dziennych, fis są czarne.
Po Vag'u nie mogę się połączyć z licznikiem.
A na błedach ENGINE jest błąd, którego nie idzie skasować. dokładnie nie spisałem, ale brzmi on (mniej wiecej)"błędne dane z licznika".
Nie ma to pewnie znaczenia, ale przy okazji padła mi pompa paliwa. Zanim do tego doszedłem, to chwile pokręciłem na starym AKU i licznik normalnei działał.
[ Dodano: 2012-12-08, 17:11 ]
sobie pomogłem

jak licznik sie nie zalaczał to tak samo odcinało mi immo
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Dokładnie. Tak jest ze wszystkimi lampkami. Można na noc wszystkie w aucie pozapalać i gwarantuję, że między 5-10minutami pogasną.krzychu22.p1i pisze:Lampka gaśnie po 5 albo 10 minutach.Simone331 pisze:zostaw otwartą klapę i zobaczysz, że po pewnym czasie lampka sama zgaśnie

Co do padnięcia akumulatora to bardziej bym się zastanowił nad jego kondycją lub na innymi systemami, które się nie usypiają np. wzmacniacz, navi itp. albo jak w przypadku mojego kolegi źle podpięta instalacja LPG.