[D2 97 4.2PB/LPG ] Gaśnie przy hamowaniu na benzynie
Szukaj tam gdzie przychodzi rura od filtra powietrza do silnika ;-)mlody91 pisze: moglby mi ktos podpowiedziec gdzie w motorze 2.8 jest przepustnica? :-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
witam wszytkich i prosze o pomoc.moj problem jest taki ze gdy zachamuje ostrzej auto zgasnie jednak gdy np dojezdzam spokojnie do swiatel ten problem nie wystepuje.co to moze byc?ogolnie silnik chodzi idealnie na biegu jalowym nic sie nie dzieje obroty stale nic nie szarpie doslowie nic sie nie dzieje.problem wystepuje tylko przy ostrzejszym wychamowaniu auta do zera ??
patrzylem po wszystkich przewodach bo tez myslalem ze moze lewe powietrze gdzies sie dostaje ale jednak wszystko jest ok teraz tez zauwazylem ze jak jest zimno na dworze to czasami zanim rozgrzeje sie silnik jest ok ale to raz na 30 schamowan do zera -gwaltowniejszych, bo gdy delikatnie zejde z predkoscia do calkowitego zatrzymania to jest ok
tam nie patrzylem. w sobote bede jeszcze raz przegladal wszytkie przewody i tam zagladne tak jak mowisz i pojade jak cos pod kompa moze cos wyjdzie.z tego co wiem to podobna sa jakies spreje do wykrywania nieszczelnosci.gdy silnik chodzi na wolnych obrotach rozpyla sie go po przewodach gdy obroty zwrosna to tam jest nieszczelnosc nie wiem czy to prawda ale musze zasiegnac wiedzy w tym temacie
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
dzis zaglebilem sie co do mojego problemu i udalo sie go rozwiazac.pojechalem do mojego mechanika i po dosc krotkim czasie postanowilismy sprawdzic olej w skrzyni biegow bo wiadomo auto wyposazone jest w wiele czujnikow i zczyluje je aby wszystkie podzespoly pracowaly poprawnie.po odkreceniu korka okazalo sie ze olej nie wyplywa.dolalismy okolo 2 liter ogolnie szok.po tym wszystkim test na drodze problem z gasnieciem przy naglym hamowaniu znikl do zera.oczywiscie po zakupie zapomnialem o tym, za tydzien wymieniam olej w calej skrzyni profilaktycznie.
problem znikl po uzulepnieniu oleju w skrzyni biegow
problem znikl po uzulepnieniu oleju w skrzyni biegow