![]() |
![]() |
![]() |
[D2 94 4.2PB/LPG ] Pompa paliwa
-
darek111
- Forum Audi A8

[D2 94 4.2PB/LPG ] Pompa paliwa
witam wszystkich mam taki problem wrucilem do domu wieczorem samochod zgasilem ,a rano do odpalenia nie zapali slucham i nie slysze pompki zawsze ja bylo slychac mogla sie spalic tak nagle????? a jak ja najlepiej sprawdzic?? ja rozebralem wykladziny i odpiolem kostke od pompki dalem jej prad i nie slychac jej pewnie padla co myslicie o tym????????
Ostatnio zmieniony 26 gru 2012, 00:32 przez darek111, łącznie zmieniany 2 razy.
- labas
- Super Klubowicz

- Simone331
- Super Klubowicz

- labas
- Super Klubowicz

Simone331 pisze:No chyba, że właściciel pomimo braku gazu cały czas jeździł na rezerwie, lub tankował dopiero jak auto dojeżdżało na stację na oparach. :wpale:labas pisze:Jeszcze sie nie zdażyło w D2, czy w D3, żeby pompa padała sama z siebie-oczywiscie jak była tylko w benzynie..
Dlatego tak napisałem, kiedyś (20 lat temu) dbało się o auta na gazie i byłś jakiś reżim.
Teraz, zauważyłem to na tym forum, im szybciej przełączysz to jest ,, ok"-padają pompy, wtryski zapieczone, wypadanie zapłonu, katalizatory oczywiście do ,,żyda", bo można parę stówek zarobić.
Coraz większe druciarstwo, ale cóż, jestem chyba jedyny, Anda wyrzuciliście.
-
Gość
-
Gość
-
darek111
- Forum Audi A8

znam sie na samochodach tylko moze ktos mial taki podobny problem to by mi pomogl w szukaniu ,a PALIWO W BAKU ZADKO KIEDY ZASWIECALA MI SIE KONTROLKA PALIWA zawsze lubie miec w polowie ;-)
[ Dodano: 2012-12-25, 21:03 ]
gaz wrzuca mi jak osiagnie 40 stopni nie palilem samochodu na gazie na zimnym silniku o takich zeczach to ja wiem :-)
[ Dodano: 2012-12-25, 21:03 ]
gaz wrzuca mi jak osiagnie 40 stopni nie palilem samochodu na gazie na zimnym silniku o takich zeczach to ja wiem :-)
- Gabriel
- Super Klubowicz

-
Gość
- daro72
- Super Klubowicz

U mnie podobnie jak u Ciebie. Pompa przestała działać w ciągu jednej chwili choć bezpiecznik był cały. Po wymianie na nową. Starą wziąłem podłączyłem odwrotnie biegunami i zaczęła chodzić. Po ponownym jej podłączeniu poprawnie pompa chodzi jak powinna. czyli tylko się zawiesiły prawdopodobnie szczotki ale i tak na pewno padła by w niedalekiej przyszłości. Dodam tylko, że nie miałem wtedy jeszcze założonej instalacji LPG. Więc nie jest to reguła padania pomp paliwa.
Dążenie do doskonałości.
-
Gość
Wiem też że sa ludzie ktorzy nie mając LPG potrafią smigac na benzynie zazwyczaj w okolicach rezerwy i weź kup od takiego auto to juz masz podjechaną pompę. Są tez takie osoby co tankują do pełna ale wyjeżdzają niemal do zera i dopiero tankują i to tez jest niekorzystne.Ludzie dziwne nawyki miewaja. Dlatego jednym padaja pompy mimo że postepuja własciwie a innym juz niekoniecznie. nie wiemy kto jak wczesniej uzytkował auto.daro72 pisze:Dodam tylko, że nie miałem wtedy jeszcze założonej instalacji LPG. Więc nie jest to reguła padania pomp paliwa.