Nie znalazłem nigdzie zadnego tematu zwiazanego z kupnem pompy. Mam pytanko - jakiej firmy polecacie kupic pompe wspomagania (uklad kierowniczy). Czy zamiennik jakiejs renomowanej niemieckiej f-my, za jakies 250 -350zl, czy tylko w gre wchodzi oryginal.
U mnie w układzie jest jakis żołty płyn (mineral), czy on tez moze powodowac uszkodzenie pompy. U mnie problem jest typu ze wydaje dzwieki rano jak odpale bez skrecania kół, no i ciezko chodzi. Natomiast po rozgrzaniu jest juz ok - dzwieki na postoju cichna, lecz przy skrecie maks. pozostaja - no i dziala wspomaganie 1 paluszkiem (wspomaganie mi zaskakuje dopiero po jakims dwukrotnym skreceniu kół).
![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 98 ] Jaka pompa wspomagania.
[S8 D2 98 ] Jaka pompa wspomagania.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2013, 13:53 przez kmicic-lt, łącznie zmieniany 1 raz.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Re: Jaka pompa wspomagania.
No nie wiem czy za te pieniądze kupisz coś renomowanej firmy. Ja rok temu u siebie wymieniałem to u mnie za coś renomowanej firmy chcieli 1000-1500zł, skończyło się na mniej renomowanej firmie, tzn niby niemieckiej, a wyprodukowana w Chinach za te pieniądze co piszesz. Jak na razie działa bez zastrzeżeń. Możesz spróbować wymienić najpierw sam olej z przepłukaniem układu, u mnie po wymianie oleju było lepiej, ale przy mrozach po odpaleniu było słychać pompę - więc wymieniłem.kmicic-lt pisze: Czy zamiennik jakiejs renomowanej niemieckiej f-my, za jakies 250 -350zl, czy tylko w gre wchodzi oryginal.
-
- Super Klubowicz
Re: Jaka pompa wspomagania.
Kolego kmicic-lt, jak zakładasz nowy temat to używaj [tagów]... jest tam ich cała rozwijana lista więc wybranie właściwego dla swojego auta jest dziecinnie proste.
Ten tytuł ja poprawiam i mam nadzieję, że następne będziesz nazywał już poprawnie i zgodnie z regulaminem.
Pozdrawiam, FOSS
Ten tytuł ja poprawiam i mam nadzieję, że następne będziesz nazywał już poprawnie i zgodnie z regulaminem.
Pozdrawiam, FOSS
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-