części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 97 3.7PB ] Jaki napęd - przód czy tył ?

Awatar użytkownika
SJake
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: SJake » 16 sty 2010, 19:31

PEPOL D2 pisze:.Czy to oznacza że mam napęd na przód? Gdzie mogę sprawdzić jaki mam napęd? :?:
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś.
PEPOL D2 pisze:Spójrz na lewy przedni błotnik swojego auta kolego Jacku.
Nie wiem co od niego chcesz...
Zaraz się dowiem, ze mam malowany Obrazek
A8 4,2 quattro
A8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
S6 4,2 quattro
A6 2,8 quattro
A2 1,6 FSI
A6 TDI AEL

POLISHANGEL

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 16 sty 2010, 19:35

Bardzo ładny okaz :-D

Obrazek

pet3r
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pet3r » 16 sty 2010, 19:41

nie sugeruj się tym, co napisane w dowodzie. kucnij pod autem i zobacz czy masz tylny dyfer. albo daj VIN to znajdziemy w ETCE.

Awatar użytkownika
gierobiala
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gierobiala » 16 sty 2010, 20:42

PEPOL D2 pisze:Spójrz na lewy przedni błotnik swojego auta kolego Jacku.
Kierowany tą sugestią Jacek,pełen strachu i kłębiących się w głowie myśli,przerywając robienie kanapki z żółtym serem wybiegł w bamboszach na dwór,nie bacząc na to iż na dworze jest -18*C.Nie był już głodny,gdyż w drodze do auta,przerażony obgryzł wszystkie paznokcie.
"Błotnik,błotnik"-ta myśl nie dawała mu racjonalnie egzystować,jego oczy wskazywały obłęd,a zmysł równowagi zakłócony mętlikiem w głowie nie pozwalał na prawidłowe funkcjonowanie narządów ruchowych.Otwierając drzwi wejściowe wypuścił kota żony,który zdobywa puchary na wystawach...Nawet tego nie zauważył,potykając się o zaspy brnął do celu wiedziony tylko jedną myślą-"błotnik". Ostatnie metry do auta były najdłuższą drogą w życiu,ciągnęły się w nieskończoność,a Jacek,wyczerpany psychicznie nie dał rady nawet wstać na nogi pokonując je na czworaka...Wreszcie nastał kres jego mąk,jest przy błotniku,dotyka,przeciąga dłonią.....Odetchnął z ulgą,oryginał,to tylko ptasie gówno wyglądało jak zaciek lakieru.Usiadł,opierając się o swoją prześliczną felgę z RS6.Dysząc spojrzał na swoje stopy...Były gołe,nawet nie wiedział kiedy zgubił bambosze."Trzeba je znaleźć-pomyślał-to prezent od starej,zobaczy że nie ma to będzie dziawkać.." Wtem rozległ się pisk hamulców,a w tle dało się usłyszeć odgłos stuknięcia..
-Pier.olone koty w du.ę jeb.ne-te słowa było słychać nader wyraźnie-Skur.iel błotnik mi wgniótł,ku.wa trzeba będzie malować...Psik h.ju!!!!
Bambosze znalezione,kot przylazł po tygodniu, podobny do szczura ale dziwnie zadowolony,historii pana który kota trzepnął-nie znam...

SJake w tej historyjce nie chodzi o ciebie tylko o przedstawienie sytuacji,podobieństwo do osób rzeczywistych niezamierzona, pozwoliłem sobie na małą dygresję lecz w przypadku gdy poczujesz się urażony to ją usunę.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, 21:25 przez gierobiala, łącznie zmieniany 1 raz.

MorgothV8

Post autor: MorgothV8 » 16 sty 2010, 20:51

Nawet jako mod nie mogę potępić :P

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 16 sty 2010, 20:58

Powaliłeś mnie na ziemie :D Pozdrawiam Kolegę Jacka.
Gierobiala-Skrzynka piw za zrozumienie tematu. :)

Obrazek

Awatar użytkownika
whisky
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: whisky » 16 sty 2010, 23:30

Hmm....dawno nie było takiego tematu :d ....ostatni tego typu to o ile pamiętam instalacja gazowa notorycznie niszcząca tiptronic :/ Panowie...bez obrazy ale moim zdaniem troche zdrowego rozsądku nie zaszkodzi czasem...A nawet jezeli nie mamy pojęcia o motoryzacji to zabierzmy do zakupu auta kogoś kto przynajmniej bedzie w stanie rozszyfrowac czy nasz obiekt westchnień będzie miał quatrro czy duo ;-)

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 17 sty 2010, 10:14

Dla mnie oczywiste było jak zobaczyłem te cacko żeby dać parę grosza i zabrać je do ASO. Sprawdzone było wszystko łącznie z grubością powłoki lakierniczej itp.Natomiast jak już wcześniej wspomniałem przekonany byłem że quattro wychodziło tylko w silnikach od 4.2.I nic tu wspólnego nie ma znajomość motoryzacji.Moim zdaniem tego typu auta jeśli jedzie się nawet kupić ze znajomymi nawet mechanikiem cioci wuja trzeba sprawdzić w stacjach diagnostycznych. :peace:

Obrazek

Awatar użytkownika
gierobiala
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gierobiala » 17 sty 2010, 10:17

PEPOL D2 pisze:Gierobiala-Skrzynka piw za zrozumienie tematu.
PEPOL D2 ja zrozumiałem temat jak najbardziej lecz w mojej historyjce nie chodzi o kolegę Jacka ,bo on wie co ma....Chodziło mi bardziej o zobrazowanie i podsumowanie rozmowy tu się toczącej...A imię głównego bohatera można szybko zmienić....Wątek przewodni też... np:

PEPOL D2 pisze: Więc nie pierdo.... mi tu że nie wiedziałem co kupuje.
Kierowany tą sugestią Łukasz,pełen strachu i kłębiących się w głowie myśli,przerywając robienie kanapki z żółtym serem wybiegł w bamboszach na dwór,nie bacząc na to iż na dworze jest -18*C.Nie był już głodny,gdyż w drodze do auta,przerażony obgryzł wszystkie paznokcie.
"Quattro,quattro"-ta myśl nie dawała mu racjonalnie egzystować,jego oczy wskazywały obłęd,a zmysł równowagi zakłócony mętlikiem w głowie nie pozwalał na prawidłowe funkcjonowanie narządów ruchowych.Otwierając drzwi wejściowe wypuścił kota żony,który zdobywa puchary na wystawach...Nawet tego nie zauważył,potykając się o zaspy brnął do celu wiedziony tylko jedną myślą-"quattro". Ostatnie metry do auta były najdłuższą drogą w życiu,ciągnęły się w nieskończoność,a Łukasz,wyczerpany psychicznie nie dał rady nawet wstać na nogi pokonując je na czworaka...Wreszcie nastał kres jego mąk,jest przy tylnym zderzaku,brudząc pidżamę w kwiatki pochyla się zaglądając pod spód samochodu....Odetchnął z ulgą,quattro,teraz już wie na pewno.Usiadł,opierając się o zderzak.Dysząc spojrzał na swoje stopy...Były gołe,nawet nie wiedział kiedy zgubił bambosze."Trzeba je znaleźć-pomyślał-to prezent od starej,zobaczy że nie ma to będzie dziawkać.." Wtem rozległ się pisk hamulców,a w tle dało się usłyszeć odgłos stuknięcia..
-Pier.olone koty w du.ę jeb.ne-te słowa było słychać nader wyraźnie-Skur.iel błotnik mi wgniótł,ku.wa trzeba będzie malować...Psik h.ju!!!!
Bambosze znalezione,kot przylazł po tygodniu, podobny do szczura ale dziwnie zadowolony,historii pana który kota trzepnął-nie znam...

PEPOL D2 w tej historyjce nie chodzi o ciebie tylko o przedstawienie sytuacji,podobieństwo do osób i zdarzeń rzeczywistych niezamierzona, pozwoliłem sobie na małą dygresję lecz w przypadku gdy poczujesz się urażony to ją usunę.

Po prostu zależy jak kto interpretuje,co do skrzynki piwa to chętnie :mrgreen:

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 17 sty 2010, 10:26

Tak właśnie zrobiłem :mrgreen: Pozdrawiam

Obrazek

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 19 sty 2010, 00:23

Hej giero! Tekściarz z Ciebie! Masz chłopie talenta! Świetne!
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
Klimass1
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Klimass1 » 20 sty 2010, 19:55

Tekściarz ? ;d mało powiedziane :D Musi w MAM TALENT wystąpić :D ! :!: :D :-P
Regulamin - reklama.
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców
A6 C6 BMK wymiana wtrysków?

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 20 sty 2010, 21:19

Na pewno będę głosować na giero. :mrgreen:

Obrazek

Awatar użytkownika
gierobiala
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gierobiala » 20 sty 2010, 22:15

Klimass1 pisze:Tekściarz ? ;d mało powiedziane :D Musi w MAM TALENT wystąpić :D ! :!: :D :-P
Tam wygrywają faceci w slipkach ocierający się o siebie,nie mam szans,wstydliwy jestem z natury :-P
Wolał bym się poocierać o jakąś piękną nieznajomą :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 21 sty 2010, 17:21 przez gierobiala, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Klimass1
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Klimass1 » 21 sty 2010, 13:48

haha :P no to musisz się przełamać kolego . ;)
Regulamin - reklama.
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców
A6 C6 BMK wymiana wtrysków?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl