Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Jakie radio CB ?

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
blady99
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: blady99 » 29 sty 2013, 09:57

Radyjka yosan wyglądają super (rozmiarowo). Ciekawe jak się spisuje ten z dzielonym panelem.
Koledzy w ktorym miejscu montujecie u siebie w A8 D3 antenki i na jaki uchwyt.

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 29 sty 2013, 10:21

blady99 pisze:Koledzy w ktorym miejscu montujecie u siebie w A8 D3 antenki i na jaki uchwyt.
Tu kolega ostatnio robił dziurkę jak byś był zainteresowany to proszę bardzo
http://imageshack.us/a/img694/6287/20121018120937.jpg

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 29 sty 2013, 10:42

Druss pisze:Simone ale Triflex nie jest anonimową anteną, jest robiona przez Sirio - a do bardzo dobra firma robiaca anteny.
No niestety nie masz co marzyć o zasiegu 10km bo na bacie 50cm tego nie uzyskasz...ja w trasie na 1,45 na dachu ściągałem rozmowy z prawie 10km, ale strasznie dużo trzeba wycinać bo zakłucenia są.

Myślę że 3-5km zasięg wystarczy w zupełności do małego mobilka. Rozmawiasz z ludzmi co są obok Ciebie na drodze a nie w sąsiedniej wiosce, tak np ;-) Ale każdy oczekuje czegoś innego od CB.

Zawsze możesz pogadać z jakimiś magikami od CB czy da rade wzmacniacz sygnału wstawić.

A co do radyjek, teraz mojej kobiecie tata zostawił swoje autko i sobie kupił inne. w tej jej asterce 2 dostała wbudowane CB, bawiłem się nim i wiem że jst to jakiś Alan i w życiu niechce takiego miec !! SZUMOFON, nie wiem jaki to nr Alana jets ale nawet mają dodatkowy głośnik przy kierownicy z lewej strony wiekszość rozmów się domyślam - a to radyjko też ma RF-Gain, SQ... LIPA i tyle. Ja polecam Yosan'a. Ja polecam Ci tego sprzedawce : http://www.konektor5000.pl/index.php?p3 ... r-antenowy
Sam u niego robiłem zakupy, doradzi, zna się na rzeczy, sam tuningu radia itp ! Na forum CB-Radio - jeden z Guru.
Mój post był troszeczkę stary i już zdążyłem zaobserwować co nie co.
Co do antenki pisząc "anonimowa" miałem na myśli przypominającą fabryczną Audi i to, że na pierwszy rzut oka nikt nie wie, że służy jako antena CB. ;)

Co do radia to miałem okazję testowania Alana 199, ITT i Unidena 520. Tylko to ostatnie miało najmniej zakłuceń i zasięg był jakby zauważalnie większy. Wybór padł na Unidena i do dzisiaj towarzyszy mi w podróżach. Jak czytałes zależało mi na jak najlepszym i najdalszym odbiorze i po podłączeniu całego zestawu w pogodne dni ściągam do max 5km. Tragiedii nie ma chociaż mogłoby być lepiej. Na początku musiałem co jakiś czas ją regulować, ale po przyklejeniu tej nakrętki problemy zniknęły. ;)

blady99
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: blady99 » 29 sty 2013, 10:53

nawiercac nie chce, znajomy ma antenne mitcom- naklejana na szyby. Wyglada to ładnie, tylko że powyżęj 120km/h szumi. Ale ma to w subaru wiec moze w audi by nie było tak słychać. Tylko ciekawe jak nasze szybki bo z przepuszczaniem fal mają problem a nie wime na jakiej zasadzie to dziala.
http://www.mitcom-electronic.pl/

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 31 sty 2013, 11:59

Simone331 pisze:Mój post był troszeczkę stary i już zdążyłem zaobserwować co nie co.
Co do antenki pisząc "anonimowa" miałem na myśli przypominającą fabryczną Audi i to, że na pierwszy rzut oka nikt nie wie, że służy jako antena CB.

Co do radia to miałem okazję testowania Alana 199, ITT i Unidena 520. Tylko to ostatnie miało najmniej zakłuceń i zasięg był jakby zauważalnie większy. Wybór padł na Unidena i do dzisiaj towarzyszy mi w podróżach. Jak czytałes zależało mi na jak najlepszym i najdalszym odbiorze i po podłączeniu całego zestawu w pogodne dni ściągam do max 5km. Tragiedii nie ma chociaż mogłoby być lepiej. Na początku musiałem co jakiś czas ją regulować, ale po przyklejeniu tej nakrętki problemy zniknęły.
Nie zwróciłem uwagi z jakiego dnia jest post.
U520 jest bardzo dobry radiem ale z tego co wiem nie ma licencji czy tam czegoś innego do urzywania go w PL.
No to fakt, triflex wygląda anonimowo - u siebie też chciałbym ją mieć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl