Radyjka yosan wyglądają super (rozmiarowo). Ciekawe jak się spisuje ten z dzielonym panelem.
Koledzy w ktorym miejscu montujecie u siebie w A8 D3 antenki i na jaki uchwyt.
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Jakie radio CB ?
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Tu kolega ostatnio robił dziurkę jak byś był zainteresowany to proszę bardzoblady99 pisze:Koledzy w ktorym miejscu montujecie u siebie w A8 D3 antenki i na jaki uchwyt.
http://imageshack.us/a/img694/6287/20121018120937.jpg
- Simone331
- Super Klubowicz
Mój post był troszeczkę stary i już zdążyłem zaobserwować co nie co.Druss pisze:Simone ale Triflex nie jest anonimową anteną, jest robiona przez Sirio - a do bardzo dobra firma robiaca anteny.
No niestety nie masz co marzyć o zasiegu 10km bo na bacie 50cm tego nie uzyskasz...ja w trasie na 1,45 na dachu ściągałem rozmowy z prawie 10km, ale strasznie dużo trzeba wycinać bo zakłucenia są.
Myślę że 3-5km zasięg wystarczy w zupełności do małego mobilka. Rozmawiasz z ludzmi co są obok Ciebie na drodze a nie w sąsiedniej wiosce, tak np ;-) Ale każdy oczekuje czegoś innego od CB.
Zawsze możesz pogadać z jakimiś magikami od CB czy da rade wzmacniacz sygnału wstawić.
A co do radyjek, teraz mojej kobiecie tata zostawił swoje autko i sobie kupił inne. w tej jej asterce 2 dostała wbudowane CB, bawiłem się nim i wiem że jst to jakiś Alan i w życiu niechce takiego miec !! SZUMOFON, nie wiem jaki to nr Alana jets ale nawet mają dodatkowy głośnik przy kierownicy z lewej strony wiekszość rozmów się domyślam - a to radyjko też ma RF-Gain, SQ... LIPA i tyle. Ja polecam Yosan'a. Ja polecam Ci tego sprzedawce : http://www.konektor5000.pl/index.php?p3 ... r-antenowy
Sam u niego robiłem zakupy, doradzi, zna się na rzeczy, sam tuningu radia itp ! Na forum CB-Radio - jeden z Guru.
Co do antenki pisząc "anonimowa" miałem na myśli przypominającą fabryczną Audi i to, że na pierwszy rzut oka nikt nie wie, że służy jako antena CB.

Co do radia to miałem okazję testowania Alana 199, ITT i Unidena 520. Tylko to ostatnie miało najmniej zakłuceń i zasięg był jakby zauważalnie większy. Wybór padł na Unidena i do dzisiaj towarzyszy mi w podróżach. Jak czytałes zależało mi na jak najlepszym i najdalszym odbiorze i po podłączeniu całego zestawu w pogodne dni ściągam do max 5km. Tragiedii nie ma chociaż mogłoby być lepiej. Na początku musiałem co jakiś czas ją regulować, ale po przyklejeniu tej nakrętki problemy zniknęły.

-
- Forum Audi A8
nawiercac nie chce, znajomy ma antenne mitcom- naklejana na szyby. Wyglada to ładnie, tylko że powyżęj 120km/h szumi. Ale ma to w subaru wiec moze w audi by nie było tak słychać. Tylko ciekawe jak nasze szybki bo z przepuszczaniem fal mają problem a nie wime na jakiej zasadzie to dziala.
http://www.mitcom-electronic.pl/
http://www.mitcom-electronic.pl/
- Druss
- Super Klubowicz
Nie zwróciłem uwagi z jakiego dnia jest post.Simone331 pisze:Mój post był troszeczkę stary i już zdążyłem zaobserwować co nie co.
Co do antenki pisząc "anonimowa" miałem na myśli przypominającą fabryczną Audi i to, że na pierwszy rzut oka nikt nie wie, że służy jako antena CB.
Co do radia to miałem okazję testowania Alana 199, ITT i Unidena 520. Tylko to ostatnie miało najmniej zakłuceń i zasięg był jakby zauważalnie większy. Wybór padł na Unidena i do dzisiaj towarzyszy mi w podróżach. Jak czytałes zależało mi na jak najlepszym i najdalszym odbiorze i po podłączeniu całego zestawu w pogodne dni ściągam do max 5km. Tragiedii nie ma chociaż mogłoby być lepiej. Na początku musiałem co jakiś czas ją regulować, ale po przyklejeniu tej nakrętki problemy zniknęły.
U520 jest bardzo dobry radiem ale z tego co wiem nie ma licencji czy tam czegoś innego do urzywania go w PL.
No to fakt, triflex wygląda anonimowo - u siebie też chciałbym ją mieć.