Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Jakie radio CB ?

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
Awatar użytkownika
sebos17
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sebos17 » 01 gru 2012, 07:44

krzychu22.p1i, po małych przeróbkach upchniesz :-P później zrobię foto, może i sprzęt wyglądem z czasów komuny, ale za to robi swoją robotę wzorowo ;-) Jak muszę jechać samochodem bez CB to czuję się jak bym jechał we mgle :mrgreen:

Gość

Post autor: Gość » 01 gru 2012, 08:04

sebos17 pisze: Jak muszę jechać samochodem bez CB to czuję się jak bym jechał we mgle :mrgreen:
Ech ta dzisiejsza "młodzież" :mrgreen:

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 01 gru 2012, 08:22

Ale cb nie tylko jest potrzebne na miłych panów pilnujących porządku na drodze , uratowało mnie już wiele razy przed staniem kilka godzin w korku jak są problemy na drodze - wypadek albo szybkie remonty naszych pięknych dróg .
Ostatnio używam radia firmy Yosan i nawet jest fajne bo bezszumowe , tylko same rozmowy wyłapuje .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 01 gru 2012, 12:03

pioter pisze:Ale cb nie tylko jest potrzebne na miłych panów pilnujących porządku na drodze , uratowało mnie już wiele razy przed staniem kilka godzin w korku jak są problemy na drodze...
No właśnie... a jak się jeździ codziennie po dużej aglomeracji (np. Warszawa) to radia używasz częściej do pytania o drogę, korki, przebudowy, wypadki niż do pytań o radary.
Ostatnio po mieście turlam się B-klasą i męczy mnie brak radia... nie ma jak zapytać o przebudowy, korki czy wypadki a tego u nas wiecznie pełno :-?

W moim A8 niezmiennie siedzi stary poczciwy UNIDEN i nie planuję go zmieniać na nic innego... no chyba że wyjdzie wreszcie coś jakościowo identyczne ale będzie o połowę mniejsze w wymiarach ;-)
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Gość

Post autor: Gość » 01 gru 2012, 12:28

pioter pisze: uratowało mnie już wiele razy przed staniem kilka godzin w korku jak są problemy na drodze - wypadek albo szybkie remonty naszych pięknych dróg .
Tu sie musze zgodzić ale osobiście przez 13lat kariery kierowcy,także kilka zawodowo nigdy go nie uzyłem i nigdy nie było mi potzebne. Moze mam szczescie co do korków,a że wiecej jeżdzę na zachód to tam prędkości rzedu 200i więcej juz mnie po prostu nudzą :)

Awatar użytkownika
sebos17
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sebos17 » 01 gru 2012, 15:52

Apophis pisze:Ech ta dzisiejsza "młodzież" :mrgreen:
Schlebiasz mi, ale niestety już od dłuższego czasu nie przynależę do tej grupy społecznej... ;-)
Resztę zalet dopisali koledzy pod czym się podpisuję.

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 01 gru 2012, 16:28

To czekam w takim razie na zdjęcie;)

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 01 gru 2012, 18:37

Ja również polecam poczciwego unidena w moim przypadku jest to Uniden 520.Radjo nie piosiada wodotrysków ale ja jestem z niego bardzo zadowolony,małe poręczne tylko kabel od gruszki w zimie bardzo sztywny.

Gość

Post autor: Gość » 01 gru 2012, 22:17

sebos17 pisze:Schlebiasz mi, ale niestety już od dłuższego czasu nie przynależę do tej grupy społecznej... ;-)
Resztę zalet dopisali koledzy pod czym się podpisuję.
Chyba sie zrozumielismy :D No ja raczej tez juz nie taki najmłodszy :)

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 11 gru 2012, 10:25

Ja w A6 C4 posiadałem wcześniej wspomniane radyjko Yosan, model Pro 120 z anteną Sirio ML145 na magnesie i sprawdzało się rewelacyjnie.
Ma RF-Gain, SQ, jest małe, dobre filtry i nie dość drogie. Jak przyjdzie czas pakować DB w A8 to mysle że będzie to właśnie PRO120 po "tuningu" z Sirio Triflex zamiast standardowej anteny.

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 11 gru 2012, 10:38

Druss pisze:Ja w A6 C4 posiadałem wcześniej wspomniane radyjko Yosan, model Pro 120 z anteną Sirio ML145 na magnesie i sprawdzało się rewelacyjnie.
Ma RF-Gain, SQ, jest małe, dobre filtry i nie dość drogie. Jak przyjdzie czas pakować DB w A8 to mysle że będzie to właśnie PRO120 po "tuningu" z Sirio Triflex zamiast standardowej anteny.
No właśnie ja juz mam u siebie Sirio Triflexa i jak myslisz to wspomniane przez Ciebie radio bedzie jakoś razem z tą anteną śmigało? Dodam, że nie interesuje mnie nadawanie tylko w miarę daleki odbiór.

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 11 gru 2012, 11:26

Simone331 pisze:interesuje mnie nadawanie tylko w miarę daleki odbiór.
Wiadomo że czym antena dłuższa tym zasięg lepszy,na Triflexie i Unidenie 520 zasięg miałem 2-3km a czasami przy sprzyjającym terenie około 5km.

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 11 gru 2012, 13:13

123mielony pisze:
Simone331 pisze:interesuje mnie nadawanie tylko w miarę daleki odbiór.
Wiadomo że czym antena dłuższa tym zasięg lepszy,na Triflexie i Unidenie 520 zasięg miałem 2-3km a czasami przy sprzyjającym terenie około 5km.
Troszkę lipnie, bo spodziewałem się lepszych efektów, ale przy takiej "anonimowej" antenie to będzie mi musiało wystarczyć.
Co do radia to mam dwie opcje albo w/w Unidena albo Alana 199. Będę miał niedługo jedno i drugie na próbę i zobaczymy który lepszy. :)

blady99
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: blady99 » 28 sty 2013, 20:11

Koledzy a jakie radyjko do A8 D3 i gdzie je ladnie schowac?

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 28 sty 2013, 23:27

Simone ale Triflex nie jest anonimową anteną, jest robiona przez Sirio - a do bardzo dobra firma robiaca anteny.
No niestety nie masz co marzyć o zasiegu 10km bo na bacie 50cm tego nie uzyskasz...ja w trasie na 1,45 na dachu ściągałem rozmowy z prawie 10km, ale strasznie dużo trzeba wycinać bo zakłucenia są.

Myślę że 3-5km zasięg wystarczy w zupełności do małego mobilka. Rozmawiasz z ludzmi co są obok Ciebie na drodze a nie w sąsiedniej wiosce, tak np ;-) Ale każdy oczekuje czegoś innego od CB.

Zawsze możesz pogadać z jakimiś magikami od CB czy da rade wzmacniacz sygnału wstawić.

A co do radyjek, teraz mojej kobiecie tata zostawił swoje autko i sobie kupił inne. w tej jej asterce 2 dostała wbudowane CB, bawiłem się nim i wiem że jst to jakiś Alan i w życiu niechce takiego miec !! SZUMOFON, nie wiem jaki to nr Alana jets ale nawet mają dodatkowy głośnik przy kierownicy z lewej strony wiekszość rozmów się domyślam - a to radyjko też ma RF-Gain, SQ... LIPA i tyle. Ja polecam Yosan'a. Ja polecam Ci tego sprzedawce : http://www.konektor5000.pl/index.php?p3 ... r-antenowy
Sam u niego robiłem zakupy, doradzi, zna się na rzeczy, sam tuningu radia itp ! Na forum CB-Radio - jeden z Guru.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl