[D2 96 3.7PB/LPG ] Dmuchawa pracuje, auto wyłączone
[D2 96 3.7PB/LPG ] Dmuchawa pracuje, auto wyłączone
zostawilem niedawno autko i stalo kilka dni... przychodze a tu sie nawet nie da otworzyc z pilota, aku rozladowany... naladowalem go pojezdzilem troche zgasilem zamknalem, odczekalem pare godzin... Przychodze do auta i slysze jak nawiew sobie lekko dmucha. kluczykow w stacyjce nie ma auto moze byc zamkniete a nawiew dmucha. Ktos mial podobny przypadek?? Co to moze byc
Ostatnio zmieniony 25 lut 2012, 09:44 przez xixo, łącznie zmieniany 1 raz.
odgrzeje temat i się pod niego podepne.
Dzisiaj zaskoczył mnie rano rozładowany aku, dziwne, bo przed zimą wymieniłem na nowy.
Po podłączeniu kabli mimo, że zapłon wyłączony uruchomiła się dmuchawa.
Po włączeniu zapłony - proby włączania wyłączania poprzez panel klimatronika nic nie dają. dmuchawa żyje własnym życiem(gdy zwiekszam nadmych oczywiscie jej obroty też się zwiekszają, lecz przy wyłączeniu nadal działa powoli).
Narazie ją rozłączyłem poprzez rozpięcie czarnej wtyczki koło dmuchawy, by nie wciągała prądu.
Nie mogłem znaleźć bezpiecznika, który za nią odpowiada
W czym może być problem? Jak sobie z tym poradzić? Dodam, że nie mam solar-dachu, czy nawet zwyklego szybra
Błąd na VAG'u to
Dodam, bo może to ważne. Już jakiś czas temu po użyciu spryskiwaczy przyspieszał mi nadmuch na chwile.
Dzisiaj zaskoczył mnie rano rozładowany aku, dziwne, bo przed zimą wymieniłem na nowy.
Po podłączeniu kabli mimo, że zapłon wyłączony uruchomiła się dmuchawa.
Po włączeniu zapłony - proby włączania wyłączania poprzez panel klimatronika nic nie dają. dmuchawa żyje własnym życiem(gdy zwiekszam nadmych oczywiscie jej obroty też się zwiekszają, lecz przy wyłączeniu nadal działa powoli).
Narazie ją rozłączyłem poprzez rozpięcie czarnej wtyczki koło dmuchawy, by nie wciągała prądu.
Nie mogłem znaleźć bezpiecznika, który za nią odpowiada
W czym może być problem? Jak sobie z tym poradzić? Dodam, że nie mam solar-dachu, czy nawet zwyklego szybra
Błąd na VAG'u to
edit:1273 Silnik dmuchawy-V2 różnica dorególowania
Dodam, bo może to ważne. Już jakiś czas temu po użyciu spryskiwaczy przyspieszał mi nadmuch na chwile.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 9b5ca.htmlUnknown pisze: ktory bezpiecznik odpowiada za dmuchawe?
z tego co widzę to nr 25
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz