Faktycznie da się to wymienić bez cudów, choć druga osoba jest konieczna do napięcia paska narzędziem "fachowym" którym u mnie był drewniany sztyl siekiery ))
wymieniłem bez łożyska bo za późno o nim przeczytałem więc sprawdzę na sobie czy będzie rzęzić..
pozdrav
Odświeżę temat . U mnie chłodzenie działa jak należy czyli wisko sprawne ,tylko zaczyna szumieć .Prawdo podobnie już łożysko siada choć luzów nie wykazuje .i z tond moje pytanie czy po demontażu sprzęgła wisko i wymianie łożyska na nowe montujemy wszystko i czekamy na ustabilizowanie się czyli tak jak w przypadku wymiany na nowe ?
dokladnie, nic nie trzeba robic. pasuje idealnie, zmienialem u siebie w 3,7 AKC.. pioter za wiele informacji nie podales wiec sprecyzowalem dokladniej..
Witam, u mnie wisko pracuje cały czas nawet na zimnym silniku ma opory. Na zgaszonym silniku jak się pokręci trochę wiatrakiem to się troszkę luzuje ale na chwile bo po odpaleniu jest dalej to samo przy obrotach strasznie szumi wiatraki nie słychać V8 Czy Wisko jest jeszcze do zregenerowania tzn. ten olejek jak bym uzupełnił to wszystko by było ok?
dzisiaj dzięki waszej informacji o łożysku udało się złożyć grata w hurtowni oczywiście łożyska do audi nie ma, ale podpowiedziałem mechanikowi o tym z LT i odziwo mieli bez problemu na miejscu... pasuje wszystko elegancko