części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
Marcin B.
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Marcin B. » 18 sty 2010, 07:22

chciał bym napisa coś z sensem, ale nie jestem w stanie sie pozbiera do kupy.

Ten film, jak jeszcze żaden do tej pory, wcisnął mnie w fotel, wydłubał mnie z siebie i rozpirzył po kosmosie :wpale: .

Jestem oszołomiony, zachwycony i słów mi brakuje zeby opisac wrazenie jakie na mnie ten film wywarł. Kupuję go od A-Z. Nic mi w nim nie przeszkadza, no moze poza patetyczną muzyczką czasami.
Film wchłonął mnie całkowicie. Siedziałem i nie jestem pewien czy oddychaem przez ten czas.

Nie ma o czym mówic, rezerwuję sobie bilet na kolejny seans.

Pierwszy raz oglądając TYLKO i wyłącznie w 3D efekty są tak wyważone, ze po kilku chwilach umysł kupuje konwencje 3D jako cos naturalnego. W zadnym momencie nie czuć zmeczenia efektami 3D, nikt nie chlusta w twarz wodą i nic nie jest nachalne.

Mam nadzieje ze Avatar otworzy drzwi takim produkcjom. Wlasnie takie S-F uwielbiam! Film mnie tak wciągnął, ze na koniec musialem sie ostro powstrzymywa zeby nie wyskoczy z fotela i wrzasną z radości

Jesli chodzi o film 2009 to jak dla mnie... AVATAR zgarnia absolutnie WSZYSTKO.

Doslownie czuje sie tak, jakby ten film, historie ktora on opowiada, wydarto ze mnie, jakby to byla moja wlasna historia. :shock:

Dobrze ze nie ma mozliwosci polecenia na Pandore bo gdyby byla i byla tez mozliwosc przejscia w Na'vi podejrzewam ze wskoczylbym na najblizszy statek tak jak stoje . Rodzina musiala by to jakos zrozumiec, albo leciec ze mna :mrgreen: .

Jaaaaaaaa.....

Laska głównego bohatera :mrgreen: , reszta swiata tamtejszego... o rany, jakby go ktos wyrwal z moich najskrytszych marzen!
Készítsen képet önmagáról

przemoR888
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: przemoR888 » 18 sty 2010, 08:56

No film fajny. mam nadzieje że zaczną kręcić więcej filmów w 3d i to wszystkicj gatunków bo głębi i niektóre efekty są naprawde super. Co do samego avatara to film super choć nie oglądam s-f jak dla mnie był troche przewidywalny bo jak wiedziałem że wysyłąja go na taką misje to wiadomo będzie że sie zabuja :lol:

Awatar użytkownika
raptor90
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: raptor90 » 18 sty 2010, 09:23

Nie ma to jak Event Horizon - "ukryty wymiar", mnie ten film wgniata bo klimat aż z niego ocieka... Po porstu majstersztyk, jeśli ktoś nie widział i lubi SF to pozycja obowiązkowa.
Avatara jeszcze nie widziałem ale mam zamiar to nadrobić.

MorgothV8

Post autor: MorgothV8 » 18 sty 2010, 10:21

Event Horizon faktycznie jest super, ale zakończenie (tylko) jest kiepskie.

Awatar użytkownika
raptor90
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: raptor90 » 18 sty 2010, 14:16

Mi się podoba od początku do końca, owszem zawsze może być lepiej ale film i tak 1-klasa.
Lubię też Kroniki Riddicka.
Moim zdaniem dziś już nie wychodzą dobre filmy. Nie wiem jak Avatar bo nie będę uogólniał ale naprawdę kiedyś było kino, dziś to wszystko sztuczne, płytkie z cienką fabułą, kręcone na zielonym ekranie :-/ Żenada...

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 19 sty 2010, 00:12

Kroniki i Horyzont to klasyka - bez komentarza. Ale dzięki za info. Ja lubię s-f, a się wahałem. Po tym komentarzu wybieram się. Pozdro.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
raptor90
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: raptor90 » 19 sty 2010, 16:32

Wczoraj wieczorem wybrałem się na avatara do kina i powiem tak, film dobry ale nie wgniotło mnie w fotel, może dlatego że pierwsze 20min jest spoko następna godzina to zbyt cukierkowa fabuła, zapoznawanie ich kultury i wydawanie dziwnych dźwięków itp, no ale jak już poleciały pierwsze rakiety zaczęło robić się ciekawie. Warto wybrać się do kina na ten film bo efekty 3D robią swoje i bardzo przyjemnie się ogląda. Ocenił bym ten film tak 7/10.
Pozdrawiam i z ręką na sercu polecam osobom lubiącym SF.

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 19 sty 2010, 17:29

Ciekawy film.Wczoraj oglądałem.Polecam mieć przy sobie browarka i założyć okularki 3d-Zwłaszcza sceny nocne w lesie .

Obrazek 8-)

Awatar użytkownika
raptor90
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: raptor90 » 19 sty 2010, 20:08

Browarek był okularki też :mrgreen:

eXecutorR

Post autor: eXecutorR » 19 sty 2010, 20:53

Też oglądałem (nawet 25 grudnia :lol: ) i jako fan SF podobało mi się. Minusem 3d jest to, że nigdzie poza kinem się tym nie nacieszymy (choć teraz niby jakieś telewizory 3d wprowadzają...)

Pers
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pers » 19 sty 2010, 22:20

Witam. Byłem widziałem i ogólnie podobał mi sie. No fakt fabuła taka sobie efekty dobre lecz byłem na wersji normalnej bo po 3D na wszystkich dotychczasowych filmach bolały mnie oczy a ten film do krótkich nie nalezy...
Ale czytając wasze komntarze chyba z browarkiem sie wybiore na 3d do IMAXu :-)
Miłość od pierwszego kontaktu :-)

tomek1234
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: tomek1234 » 20 sty 2010, 09:46

Też byłem i obejrzałem z radością. Fabuły to tam nie ma za wiele bo w sumie wcale, ale na ten film nie idzie się dla przemyśleń nad sensem istnienia tylko po to żeby zobaczyć na prawde najlepsze efekty specjalne jakie miałem okazje ostatnio zobaczyć :)

Awatar użytkownika
marta
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: marta » 04 lut 2010, 07:52

Jeszcze zdążę.. jeszcze grają ;)
Wczoraj obejrzałam na komputerze.. i nie muszę mówić, że to był straszny błąd ;D

Awatar użytkownika
Marcin B.
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Marcin B. » 01 mar 2010, 13:42

marta pisze:Jeszcze zdążę.. jeszcze grają ;)
Wczoraj obejrzałam na komputerze.. i nie muszę mówić, że to był straszny błąd ;D
Nic się niemartw, w kinie i tak wciśnie Cię w fotel, a sam fakt, że znasz przebieg wydarzeń, bedziesz "wiecej widzieć" :-D
Készítsen képet önmagáról

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl