![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] Uszczelki po głowicą - koszty
[D2 97 4.2PB/LPG ] Uszczelki po głowicą - koszty
dla zaiteresowanych jestem właśnie po wymianie uszczelki pod głowicą drobny wyciek oleju więc w końcu się zebrałem koszt jednej głowicy
uszczeka głowicy 165 zł.
uszczelka kolektora ssącego 2x 215 zł. tylko w oryginale
uszczelka kolktora wydechowego 118 zł
uszczelka pokrywy zaworów 85 zł.
nowe szpilki kolektora wydechowego pare nowych przewodów podciśnienia pare węży złaczek i inne badziewie 250 zł
planowanie głowicy plus nowe uszczelniacze zaworów 200 zł.
nowy pasek rozrządu 300 zł
nowe dwie rolki 200
mechanik 900 zł,
olej płyn chłodniczy płyn wspomagania 150 zł.
w sumie wydałem 2500 zł
uszczeka głowicy 165 zł.
uszczelka kolektora ssącego 2x 215 zł. tylko w oryginale
uszczelka kolktora wydechowego 118 zł
uszczelka pokrywy zaworów 85 zł.
nowe szpilki kolektora wydechowego pare nowych przewodów podciśnienia pare węży złaczek i inne badziewie 250 zł
planowanie głowicy plus nowe uszczelniacze zaworów 200 zł.
nowy pasek rozrządu 300 zł
nowe dwie rolki 200
mechanik 900 zł,
olej płyn chłodniczy płyn wspomagania 150 zł.
w sumie wydałem 2500 zł
Ostatnio zmieniony 19 lut 2013, 23:52 przez wojak_1, łącznie zmieniany 1 raz.
Do ABZ'ta zamienniki uszczelki kolektora dolotowego są jak najbardziej dostępne, np. REINZ 71-27744-00. Pierwszy link z google i cena 46zł/szt.
Do swojej wyciąłem uszczelki z klingerytu. Płyta 500x500x1,5mm kosztuje na allegro z wysyłką koło 50zł i wychodzi z niej 7-8 uszczelek.
Do swojej wyciąłem uszczelki z klingerytu. Płyta 500x500x1,5mm kosztuje na allegro z wysyłką koło 50zł i wychodzi z niej 7-8 uszczelek.
Four rings to rule them all
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Hehe, nie tyle, że taniej tylko tak akurat wyszło.. Wymieniałem wtryski od gazu i z racji bardzo ograniczonego czasu chciałem tylko w miejsce Valteków leżących na osłonach podpiąć plug'n'play nowe, a latem poprawić całą instalację zgodnie ze sztuką. Skończyło się na ściąganiu kolektora, nowych nawiertach itp.. Stare uszczelki nie wyglądały zachęcająco, nowych fabrycznych nie miałem, to sobie wyciąłem ;-D Ważne, że jest szczelnie ;-)
Four rings to rule them all
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Jak byś zobaczył dorobioną uszczelkę pod kolektor to na pewno byś się zdziwił, wyglądała jak oryginał. Szkoda że nie zrobiłem zdjęcia! Ja dorabiałem tu, w serwisie mi go polecili, jak chciałem zamawiać uszczelki pod kolektor http://www.cylex.pl/reviews/viewcompany ... d=10430018
- tutenhamon
- Super Klubowicz
witam mam pare pytan audi a8 d2 4.2 gazolina ostatnio wzieła mi płyn chłodniczy z litr i przykapciła na niebiesko na zimnym silniku i mam taki dziwny klekot stuk przy zapaleniu na zimnym mija to po 2-3 sekundach tak jak by łansuszki lub szklanki prosze o opinie co jest do zrobienia bo sam nie wiem i jakie koszta sa z tym związane z góry dziękuje
maisto30