![]() |
![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB ] Wymiana tulejek z tyłu
[D2 99 4.2PB ] Wymiana tulejek z tyłu
Witam. Panowie otóż zaczeło mi sie strasznie trzskac tylne zawieszenie i po sprawdzeniu na szarpakach okazało sie ze niektóre tulejki do wymiany. Moje pytanie brzmi czy jest sens wymieniać wszsytkie elementy czyli 16tulejek i 4 łączniki czy najpiew rozebrac i sprawdzic co jest do roboty. Ewentualnie czy ktos przerabiał taki temat i wie które najcześciej sie wyrabiają w tych wahaczach. Cały zestaw do tyłu znalazłem za 1350zł wszsytko Lemforder tylko łączniki Febi, wiec mysle ze jesli i tak zrobic by cały tył to i tak cena dobra, serwis za same tulejki zazyczył sobie 2200. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 mar 2013, 22:38 przez grzybek86, łącznie zmieniany 2 razy.
Zazwyczaj pada większość tulejek na dolnych wahaczach. Mimo, że na skręconym zawieszeniu wyglądają jeszcze możliwie, to po wyjęciu wahacza rozpadają się w rękach - zwłaszcza "połówki". Przerabiane u mnie i u brata.
W górnych wahaczach wybita była u mnie lewa zewnętrza, a pozostałe wg mojego mechanika znośne, ale wolałem wymienić za jedną robotą wszystko.
Sprawdź przy okazji poduszki tylnej ławy, bo też mogą się wyrobić.
Gdzie znalazłeś ten zestaw za 1350?
W górnych wahaczach wybita była u mnie lewa zewnętrza, a pozostałe wg mojego mechanika znośne, ale wolałem wymienić za jedną robotą wszystko.
Sprawdź przy okazji poduszki tylnej ławy, bo też mogą się wyrobić.
Gdzie znalazłeś ten zestaw za 1350?
Four rings to rule them all
no i jestem po wymianie całego tylnego zawieszenia, po oodebraniu auta rewelacja idealna cisza jest, w jednym czasie robiłem tył i przód i mam nadzieje ze na długo bedzie spokoj wszsytko robilem na Lemfordera cześciach. Jedynie zostały delikatne stuki na krótkich pionowych nierównosciach i do kompletu jeszcze wymienie gumy stabilizatora i poduszki amorów z przodu i mysle ze bedzie ok.