![]() |
![]() |
![]() |
[D2 00 4.2PB/LPG ] czujnik obrotów silnika
[D2 00 4.2PB/LPG ] czujnik obrotów silnika
czujnik obrotów silnika gdzie go szukać ??
auto nie odpala _ vag czujnik obrotów silnika...
auto nie odpala _ vag czujnik obrotów silnika...
-
- Super Klubowicz
hmm czy nie przypadkiem to jest na łaczeniu skrzyni biegów z silnikiem? tam gdzie widoczne jest koło zam.
bo akurat wczoraj ruszałem tym czujnikiem i był lekko mokry od oleju.. to moze byc to??
bo w sumie to dzis sie zaczelo...
auto po akcji hol - całe szczeście że już na wjeżdzie do Wawy zgasło i dzięki koledze FOSS dotarłem z rodznką do domu :-D
a pod domem auto pali jak ta lala
bo akurat wczoraj ruszałem tym czujnikiem i był lekko mokry od oleju.. to moze byc to??
auto po akcji hol - całe szczeście że już na wjeżdzie do Wawy zgasło i dzięki koledze FOSS dotarłem z rodznką do domu :-D
a pod domem auto pali jak ta lala

Dokładnie.lukas28 pisze:hmm czy nie przypadkiem to jest na łaczeniu skrzyni biegów z silnikiem? tam gdzie widoczne jest koło zam.
W tym temacie masz zaznaczony czujnik http://www.a8team.pl/topics12/4182.htm
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli 

Ale że go ruszałeś to już nic nie mówiłeś ;-)lukas28 pisze:hmm czy nie przypadkiem to jest na łaczeniu skrzyni biegów z silnikiem? tam gdzie widoczne jest koło zam.
No ale wieczorem, na ekspresówce, z rodziną na pokładzie to raczej nie było dobre miejsce na czołganie się pod samochodem :-?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Super Klubowicz
jak bedziesz na kanale odpal autko i podnieś na odpalonym o poruszaj instalacją od tego czujnika może sie gdzieś przetarła lub zgniła, choć czujnik też może być trachnięty
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Sprawdź też tak jak pisał wolek, ja też się nawalczyłem u siebie z tym czujnikiem,wymieniłem na drugi i dalej był problem .
Okazało się,że kable przy kostce do czujnika (od strony instalacji auta,nie od czujnika) miałem naderwane i nie łączyło
zarobienie na nowo i lutowanie załatwiło problem i autko ożyło ;-)
Okazało się,że kable przy kostce do czujnika (od strony instalacji auta,nie od czujnika) miałem naderwane i nie łączyło

Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli 

, twoje objawy mówią wyraźnie że masz czujnik wału do wymiany, na ciepłym gaśnie jak ostygnie zapali tak jest na początku ale za kilka dni może tydzień lub dwa auta nie odpalisz na zimnym czy ciepłym, oczywiście kostkę trzeba spr. czy wszystko jest na miejscu, śniedz itp. , wymień czujnik szkoda aku i rozrusznika.lukas28 pisze:szukam jakiegos tematu na ten temat ale nici dziwne wlasnie że na ciepłym silniku tak się robi,
toom_ek