![]() |
![]() |
[D2 00 2.8PB/LPG ] Ustawienia rozrządu
-
- Forum Audi A8
[D2 00 2.8PB/LPG ] Ustawienia rozrządu
Ostatnio mam podejrzenie ze mam przestawiony rozrzad.. Znajomy pozyczyl mi VAGA i powiedział ze mam sprawdzic blok 93 wartosc 3 i 4. Jaki powinien byc prawidlowy zakres na tych blokach? bo u mnie jest -0,1 do 0,4 KW
Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 21:44 przez forest2007, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Sprawdzenie rozrzadu
Troszkę za duże masz te wartości. Idealnie to powinno być 0/0.forest2007 pisze:Ostatnio mam podejrzenie ze mam przestawiony rozrzad.. Znajomy pozyczyl mi VAGA i powiedział ze mam sprawdzic blok 93 wartosc 3 i 4. Jaki powinien byc prawidlowy zakres na tych blokach? bo u mnie jest -0,1 do 0,4 KW
W jaki sposób to sprawdzałeś? Przed pomiarem należy wykasować błędy w silniku nawet jak ich nie ma, żeby nastawniki sie zresetowały.

-
- Forum Audi A8
Z tego co wiem to jak masz pojetnego mechanika co wie jak sie wymienia rozrząd i po tej operacji silniczek cyka płynnie i nie wywala żadnych innych błedów bądź dziwnych zachowań to jest dobrzefoxik33 pisze:a jest jakis sposób na sprawdzenie?:)

wszystkie V8 przedliftowe można sprawdzić tylko przez zdjęcie pokryw zaworowych i sprawdzeniu czy kółeczka na wałkach są idealnie do siebie ustawione.Lub za pomocą specjalnych blokad, które przykręca się z tyłu zamiast czujnika halla i z prawej strony zamiast zaślepki.Tolerancją na wywalenie błedu w Vagu(czujnika wałka rozrządu) jest bardzo duża.
Mam takie blokady także kolego Foxik jak bardzo chcesz to podjedz do mnie i sprawdzimy.
Mam takie blokady także kolego Foxik jak bardzo chcesz to podjedz do mnie i sprawdzimy.