Witajcie,
Mam takie pytanko, czy w kabinie przy zamknietych szybach slyszycie wiatrak chlodzacy silnik (ten co sie zalacza glownie w okolicach 90 o) -nie chodzi mi tu o wiskoze.
Zrobilo sie cieplo auto jest idealnie ciche, stad wylapalem ten dzwiek wiatraka, ktory notabene jest cichy i nie jest szczegolnie dokuczliwy - poprostu go slychac...
Czy to jest to typowa cecha w a8/s8, czy raczej powoli lozyskowanie wiatraczka zaczyna siadac i trzeba sie rozgladac za nowym. Wybieram sie do kraju tym autem gdzie sa 30-40o upaly, a zalezy mi zeby nie miec zadnych przygod po drodze. Pozatym auto robie dla siebie na dluzej i nie specjalnie traktuje je budzetowo.
Pozdrawiam,
Ralphi
[S8 D2 00 ] Wiatrak chłodnicy... hałasuje??
[S8 D2 00 ] Wiatrak chłodnicy... hałasuje??
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013, 10:12 przez ralphi, łącznie zmieniany 2 razy.
he he to jeden i ten sam wentylator ktory nie ma zmienny obrotów w zleznosci od działania klimy poprstu nagle zaczales go abrdziej slyszec a moze ma juz lozysko lekko zajechane i chodzi glosniej
tzn mniemam ze kolega byl swiadomy ze wewntetrzna dmuchawa chodzi glosniej jak klima musi schlodzic to oczywiste - ja mysle ze koledze chodzilo o ten na chlodnicy nie w srodku auta ...bo tak mozna wniskowac z postu
tzn mniemam ze kolega byl swiadomy ze wewntetrzna dmuchawa chodzi glosniej jak klima musi schlodzic to oczywiste - ja mysle ze koledze chodzilo o ten na chlodnicy nie w srodku auta ...bo tak mozna wniskowac z postu
"w takiej pracy co mi daje 3 zł na godzine to jest też smiech na sali.. a to ku.. a dykty ciężkie obijają sie .."
Mało używałem klimy w tym aucie,a przyszło lato no i zacząłem trochę w końcu używać, a że w tym aucie niewiele słychać to i wpadł mi wiatrak w ucho.Fuszbejns pisze:he he to jeden i ten sam wentylator ktory nie ma zmienny obrotów w zleznosci od działania klimy poprstu nagle zaczales go abrdziej slyszec a moze ma juz lozysko lekko zajechane i chodzi glosniej
Pozdrawiam,
-
- Forum Audi A8
Silnik ten ma chyba trzy biegi... nieistotne. Za samoczynne włączanie tego wentylatora jeszcze przed odpalonym silnikiem (bo nie powinien chodzić przed i jeszcze długo po odpaleniu) odpowiada czujnik koloru aluminium z kwadratową wtyczką za zderzakiem przednim pod lampą kierowcy. Jak wyjmiesz kratki ze zderzaka to go zobaczysz. Puknij w niego jakimś małym młoteczkiem i zobacz czy się wyłączy. Jeśli tak, to wiesz gdzie masz usterkę. Dość powszechna sprawaFuszbejns pisze:naprawiam swoj blad ten wentylator klimy zmienia obroty i w czasie duzego obciazenia silnika w upalach wlacza sie drugi bieg ktory jest bardzo glosny stad pewnie twoje spostrzezenia
To nie my stworzyliśmy V8 - To V8 stworzylo nas.