Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl części samochodowe mostostacja.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 97 3.7PB/LPG ] Dławi się, dziwnie pracuje

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 12 mar 2013, 00:55

norbert123 pisze:tak na lpg i pb tak samo , nie próbowałem odpinać akumulatora
Odepnij aku na dobre 15 minut, dopiero po tym zabiegu daj znać co zaobserwowałeś. Jeśli nie będzie zmiany, to ja stawiam jakąś nieszczelność w układnie paliwowym. Pisałeś, że przepływkę wymieniałeś. Na nową czy używkę? Jeśli używka to sprawdź jeszcze jak się auto zachowuje po całkowitym odpięciu wtyczki od przepływomierza.

Jeszcze pytanie. W jaki sposób masz wpięte wtryski od gazu? Są wkrętki w kolektorze czy podstawki pod wtryski?

norbert123
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: norbert123 » 12 mar 2013, 12:06

kolor czerwony wtyczek a gaz mam stag nowy , aku 15min odpięty , podłączam a tu samochód odpala i odrazu gaśnie , próbuje przygazować to coś wali tak jakby zbierał powietrze i przez tłumik wywala aż brzęczy .

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 12 mar 2013, 20:41

norbert123 pisze:kolor czerwony wtyczek a gaz mam stag nowy , aku 15min odpięty , podłączam a tu samochód odpala i odrazu gaśnie , próbuje przygazować to coś wali tak jakby zbierał powietrze i przez tłumik wywala aż brzęczy .
Co do koloru wtyczek to mi nic nie mówi. Bardziej chodziło mi o doprowadzenie gazu z listwy do kolektora. Najlepiej fotkę zrób. :)
A i jeszcze jaki reduktor masz zamontowany?

Po odpięciu aku i nie odpala? :shock: :roll:
Co znaczy, że zbiera powietrze i wywala przez tłumik bo nie bardzo kapuję o co z tym chodzi.
Nie odpowiedziałeś mi na temat wymienianej przepływki, bo "nowa" nie zawsze znaczy nowa z pudełka. Spróbuj jeszcze całkowicie odłączyć przepływkę i wtedy spróbuj odpalić. Jeśli nie będzie efektów to podczas odpalania cały czas pompuj pedałem gazu. Jeśli zapali to wtedy będę bardziej wiedział gdzie tkwi problem. :)

Jeszcze jedno. Dobrze byłoby abyś w profilu zmienił dane regionu. Ja akurat wiem skąd jesteś, ale może ktoś będzie mógł Ci pomóc co blisko Ciebie mieszka. ;)

norbert123
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: norbert123 » 12 mar 2013, 22:43

przepływka używana co do tego ,,nowa" że wymieniona :) chodzi o to kręce go i odrazu spada z obrotów i gaśnie po dodawaniu gazu coś strzela w tłumiku,silnikiem rzuca na wszystkie strony. Jutro odłącze przeplywkę tak jak mowisz i zobacze jak będzie się sprawował jeżeli zapali napisze , dzieki bardzo pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 12 mar 2013, 22:53

norbert123 pisze:Jutro odłącze przeplywkę tak jak mowisz i zobacze jak będzie się sprawował jeżeli zapali napisze , dzieki bardzo pozdrawiam:)
Stawiam, że odpali bez problemu. Szykuj się na kupno "nowej" przepływki. Tym razem sprawnej. :lol:

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 13 mar 2013, 06:41

albo może być jakieś mechaniczne uszkodzenie silnika ;-)
ale najpierw ja bym podpinał tu i tam kostek
aby z mapy awaryjnej wystartował coby się upewnić
może lpg puszcza gaz i mu się chodzi na 2 paliwach :-D

norbert123
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: norbert123 » 15 mar 2013, 12:23

3 przewody do odmy były przerwane i to był problem ;) dlatego wywalało błąd sony i przepływki.Pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl