Ile kosztowała nowa a8 d2 w tamtych czasach?
- marcin0732
- Forum Audi A8
Ile kosztowała nowa a8 d2 w tamtych czasach?
Ostatnio tak sobie pomyślałem jaki był koszt zakupu nowej a8 4.2 d2. Macie może jakieś info w tej sprawie? Bardzo mnie to ciekawi....
Re: Ile kosztowała nowa a8 d2 w tamtych czasach?
Tyle co dzisiaj d3 tylko w markach.marcin0732 pisze:Ostatnio tak sobie pomyślałem jaki był koszt zakupu nowej a8 4.2 d2. Macie może jakieś info w tej sprawie? Bardzo mnie to ciekawi....
W tamtych czasach średnio bogaty niemiec jezdził fordem scorpioo.Więc audi które na odpowiedz mercedesowi który jako pierwszy wprowadził w 124 ABS odpowiedziało aluminiową konstrukcją, co było szokiem dla konstruktorów aut.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Częściowo tutaj podane:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ght=cennik
Na audiworldzie, czy innym us serwisie widziałem gdzieś prospekty i cenniki oczywiście w $ Jak znajde to podrzuce, z tego co pamietam ok 150 tyś $ w 95r
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ght=cennik
Na audiworldzie, czy innym us serwisie widziałem gdzieś prospekty i cenniki oczywiście w $ Jak znajde to podrzuce, z tego co pamietam ok 150 tyś $ w 95r
Black Cars Matters
W 1994 roku tato kupił w POSICZ POLMOZBYT Lublin Fiata Punto ELX najwyższy model :lol: za kwotę około dwustu osiemdziesięciu tysięcy złotych ( 280.000zł)........................a w salonie Audi VW Danelczyk Lublin był 1 egz A8 D2 kolor śliwka , który notabene stał potem w salonie 3lata / i wtedy się zakochałem w marzeniu)..........za ponad 10 razy tyle i kosztował około 3mln 300tys złotych ( 3.300.000.000zł) :shock: ...........ale to było przed denominacją złotego w 1995r.Na dzisiejsze to fiat 28tys PLN i Audi 330tysPLN , dodam ,że w 1992 nowy fiat uno kosztował 102tys zł na tzw "zapisy w transzach z włoch"
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2010, 21:24 przez JIMM, łącznie zmieniany 1 raz.
Na moje oko w swoich cenach pomyliłeś coś z zerami...zanjac pisze:(...)
denominacja 1 nowy złoty = 10.000 starych złotych ;-)
Gdyby Punto kosztowało 280.000 to za jedną wcale niezbyt wygórowaną pensję możnaby było kupić kilka takich samochodów...
w latach 90-tych moja ś.p. rodzicielka zarabiała chyba coś koło 5.000.000 zeta a 200.000 to już ładnych kilka lat wcześniej dostawałem miesięcznie kieszonkowego :-P
O ile dobrze pamiętam to w 2006 roku mieliśmy w salonie jedną A8L D3 W12...
była na niej duża kartka "OKAZJA"...
auto ze starego rocznika (2005) kosztowało po przecenie coś koło 700.000 pln-ów :shock:
już nie pamiętam co w nim było ale słowa "wszystko + wodotryski" wyczerpują chyba dewagacje nt. wyposażenia
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
zobacz pod koniec tematu http://www.a8team.pl/topics4/482.htm
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020