Hello,
No wiec tak, wsiadlem do auta aby sobie pojechac do sklepu, szyber w gore, muzyczka i heja, wszystko gra. Wracam ze sklepu, odpalam auto i jak mnie nie pier... to myslalem ze z butow wyskocze:
1) z glosnika na podszybiu od strony kierowcy wydobywa sie mega kakofonia trzaskow, szmerow, szumow etc. Nie da sie audio w ogole do zera wyciszyc, mozna krecic w dol potencjometrem i z b. glosnego przeskakuje na zerowa glosnioc. Da sie podglosnic, jednak szumy i trzaski staja sie wrecz nieznosne, w tle slychac radio ale jest to moze 10% dzwiekow.
2) szumy i trzaski dochodza jedynie z glosnika na podszybiu od strony kierowcy
3) glosniki w drzwiach w przodu nie graja wcale
4) glosniki w drzwiach z tylu graja czysto + podobnie w bagazniku + subwooer ok
5) problem z audio dotyczy wszystkich funkcji, tj. Radia, CD, navi etc.
Jakies pomysly, wskazowki? Domyslam sie ze moze chodzic o jakies zwarcie...
BTW: Audi A8 zaczyna mnie delikatnie wkurzac... ja wiem, ze ten typ tak ma ale kurde mialem 8 letniego Saaba i nie dzialo sie w aucie NIC. A tu co chwila cos sie wywala ;/
[D3 06 ] Trzaski w audio BOSE, nie da sie sluch
[D3 06 ] Trzaski w audio BOSE, nie da sie sluch
Ostatnio zmieniony 12 lis 2017, 12:04 przez st@rost, łącznie zmieniany 2 razy.
Pewnie wzmak wyzionął ducha
Jakieś błędy? ... ktoś podłączał VCDS?
Jakieś błędy? ... ktoś podłączał VCDS?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
Zacząłbym od sprawdzenia połączeń (kable i złączki). Może najzwyczajniej coś się rozłączyło, przetarło itp.
Jeśli okaże się, że wzmacniacz padł sugeruję kupić używkę. Na All ich dość dużo. Rozpiętość cenowa spora od 300 do 1500 PLN
Proponuję kupić od kogoś kto daje gwarancję rozruchową.
Trzeba zwrócić uwagę aby wzmacniacz nie nosił żadnych śladów naprawy. Niech będzie 100% oryginał. Jeśli okaże się, że coś było w nim grzebane od razu odesłać i szukać innego.
Jeśli okaże się, że wzmacniacz padł sugeruję kupić używkę. Na All ich dość dużo. Rozpiętość cenowa spora od 300 do 1500 PLN
Proponuję kupić od kogoś kto daje gwarancję rozruchową.
Trzeba zwrócić uwagę aby wzmacniacz nie nosił żadnych śladów naprawy. Niech będzie 100% oryginał. Jeśli okaże się, że coś było w nim grzebane od razu odesłać i szukać innego.