[D2 00 3.3TDI ] Brak biegu wstecznego R
[D2 00 3.3TDI ] Brak biegu wstecznego R
Witam wszystkich. zakupiłem auto które było serwisowane , mechanik mój sprawdził jeszcze komputerem auto wszystko było ok i po powrocie do domu około 350km (jechałem o koło 200km/h) autostradą zostawiłem auto do rana potem kilkanaście kilometrów po mieście (bardzo spokojna jazda) i na parkingu auto ledwo cofało po 30cm (olej gorący). W czasie zakupu auto cofało pod nie jedną górkę u właściciela taki miał teren.
Po podłączeniu auta pod komputer ukazał się błąd 17125 oznaczający uszkodzenie sprzęgła blokującego. po skasowaniu auto cofnęło delikatnie 20 cm do tylu i dale brak wstecznego.
Poziom oleju w normie , olej bardzo czysty. Zimne auto obecnie też nie cofa. Biegi do przodu działają idealnie. w czasie zmiany biegu do tyłu słychać delikatne pikniecie ale nie stawia ono oporu silnikowi tak jak jest z biegami do przodu.
Jak mogę naprawić ta skrzynie lub co szukać . Będę wdzięczny za pomoc.
Po podłączeniu auta pod komputer ukazał się błąd 17125 oznaczający uszkodzenie sprzęgła blokującego. po skasowaniu auto cofnęło delikatnie 20 cm do tylu i dale brak wstecznego.
Poziom oleju w normie , olej bardzo czysty. Zimne auto obecnie też nie cofa. Biegi do przodu działają idealnie. w czasie zmiany biegu do tyłu słychać delikatne pikniecie ale nie stawia ono oporu silnikowi tak jak jest z biegami do przodu.
Jak mogę naprawić ta skrzynie lub co szukać . Będę wdzięczny za pomoc.
Witam wszystkich
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Ciężko będzie udowodnić, bo trochę dziwne, że przy oględzinach pod obciążeniem ASB pracowała poprawnie, tym bardziej, że samochód jeszcze oglądałeś i sprawdzałeś ze swoim mechanikiem. Możesz spróbować skontaktować się z dawnym właścicielem i spróbować chociaż ugrać coś na kosztach części (serwis za robotę weźmie dużo więcej, z resztą mało który chce samemu zrzucać skrzynię, a z tym tez lekko nie ma, zazwyczaj chcą byś dostarczył już do nich zdemontowaną z samochodu).
Black Cars Matters
Kolega ma podobny problem kupił badziewie sprawdzał i kwiatuszki powychodziły to poszedł do prawnika i mu powiedział ze do 14 dni sprawa oczywista powyżej mozliwości drastycznie spadają. Z tego samego powodu boi się teraz te auto sprzedac bo prawdopodobnie ma problem z UPG i jesli drugiemu to wyjdzie że jednak ma to moze mu nasmrodzić.
-
- Super Klubowicz
Takie uroki skrzyń 5hp24 - nie wiadomo kiedy coś strzeli
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
Może pecha miałem że kasta padła .Co do silnika to jest jak nowy dlatego kupiłem .Bo co dzień użytkuję kumpla d3 3.7 benzynę . I mnie pokusiło na dobre d2 z tym śilnikiem .
Dzwoniłem po serwisach stawiają na zawór w płycie sterującej w skrzyni czekam aż będzie miejsce i jadę go postawić .
Dzwoniłem po serwisach stawiają na zawór w płycie sterującej w skrzyni czekam aż będzie miejsce i jadę go postawić .
Ostatnio zmieniony 15 lip 2016, 14:46 przez koks, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich