[D2 FL ALL ] licznik od anglika - przeprogramowanie
[D2 FL ALL ] licznik od anglika - przeprogramowanie
Trafił mi się licznik od Anglika niestety nie wiem od jakieś wersji benzynowej. Jako ze u mnie zanika wyświetlacz godziny i daty oraz 3 diody po stronie obrotomierz a mrugaja i gasna , pomyslalem ze sobie wsadze ten angielski. Tu wszystko pięknie działa (malyprzebieg) ale....
nie mam niestety kilku rzeczy jak u mnie w liczniku a mianowicie:
* nie wyświetla mi się na FISie radio ( w menu zegara jest Radio Info na ON, ale info na fisie brak)
* po wlaczeniu navigacji, nie wyświetla się rowniez na FISie mala navigacja
* jak otwieradm drzwi kierowcy to FIS pokazuje drzwi pasażera (ok wersja angielska)
* mile chcialbym na Km a język z powrotem na ojczysty niemiecki...
Czy da rade takie opcje zaprogramować w liczniku VAGiem? KM i język na pewno ale informacje z radia, navi i to które drzwi otwarte? Czy można użyć kod obecnego licznika do tego angielskiego aby mieć te funkcje czy raczej nie ma on takich opcji w ogóle?
Aha no i jeszcze jedno...datę i godzinę muszę ustawić manualnie bo nie wyświetla tej antenki ( to chyba będzie od wersji 2.8). Da rade to tez zaprogramować?
[ Dodano: 2016-12-17, 13:17 ]
I coo tam, nikt, nic nie pomoze
Ja wczoraj rozkrecilem caly jeden licznik (mam az 3 ) wiec wsadze pare fotek bo mam kilka pytan.
A teraz to czy jak wpisze do angielskiego licznika kodowanie z mojego obecnego to bedzie smigal. ? Nie mam Immo .
nie mam niestety kilku rzeczy jak u mnie w liczniku a mianowicie:
* nie wyświetla mi się na FISie radio ( w menu zegara jest Radio Info na ON, ale info na fisie brak)
* po wlaczeniu navigacji, nie wyświetla się rowniez na FISie mala navigacja
* jak otwieradm drzwi kierowcy to FIS pokazuje drzwi pasażera (ok wersja angielska)
* mile chcialbym na Km a język z powrotem na ojczysty niemiecki...
Czy da rade takie opcje zaprogramować w liczniku VAGiem? KM i język na pewno ale informacje z radia, navi i to które drzwi otwarte? Czy można użyć kod obecnego licznika do tego angielskiego aby mieć te funkcje czy raczej nie ma on takich opcji w ogóle?
Aha no i jeszcze jedno...datę i godzinę muszę ustawić manualnie bo nie wyświetla tej antenki ( to chyba będzie od wersji 2.8). Da rade to tez zaprogramować?
[ Dodano: 2016-12-17, 13:17 ]
I coo tam, nikt, nic nie pomoze
Ja wczoraj rozkrecilem caly jeden licznik (mam az 3 ) wiec wsadze pare fotek bo mam kilka pytan.
A teraz to czy jak wpisze do angielskiego licznika kodowanie z mojego obecnego to bedzie smigal. ? Nie mam Immo .
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Super Klubowicz
Należało by napewno dokonać kodowanie w BASIC SETTINGS , podłacz swój stary pospisuj sobie wszystkie i przepisz je do nowego licznika
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
Przkodowalem licznik pod Eu używając swoich obecnych kodów i mam jezyk niemiecki, FIS pokazuje prawidlowo otwarte drzwi, są KM na wyświetlaczu przebiegu, ale...
Nadal nie ma widocznego radia i co najgorsze to, ze po przeliczeniu tarczki z KM/H predmoscimierz nie pokazuje prawidlowej prędkości - ciągle w milach
Da rady to przekodowac?
Nadal nie ma widocznego radia i co najgorsze to, ze po przeliczeniu tarczki z KM/H predmoscimierz nie pokazuje prawidlowej prędkości - ciągle w milach
Da rady to przekodowac?
Licznik przebiegu przeprogramowalem z mil na kilometry.
Na tarczce angielskiej oryginalnie masz mile i km. Ja po przeprogramowaniu licznika na EU wyciągnalem ta angielska tarczke prędkości i wsadzilem europejska myśląc ze wskazówką prędkościomierza będzie dzialac prawidlowo.....niestety dalej wskazuje prędkość w milach. Czuje ze jade z 60-70 a na liczniku 40
Na tarczce angielskiej oryginalnie masz mile i km. Ja po przeprogramowaniu licznika na EU wyciągnalem ta angielska tarczke prędkości i wsadzilem europejska myśląc ze wskazówką prędkościomierza będzie dzialac prawidlowo.....niestety dalej wskazuje prędkość w milach. Czuje ze jade z 60-70 a na liczniku 40
Pozostając przy tych zegarach, zmieniając samą tarczkę - musiałbyś zmodyfikować wsad/ eeprom zegarów.martin_rs4 pisze:Licznik przebiegu przeprogramowalem z mil na kilometry.
martin_rs4, a no faktycznie teraz jak porownalem, skala sie rozni, bylem swiecie przekonany ze skalowanie jest to samo, czy to w zwyklym a8, esce, europie i angolu... A tu taki placek roznice widac, mniej wiecej idealnie pionowo predkosciomierz z a8 wskazuje 150 a z eSki angola juz 160 Ide zaraz do garazu obczaic ile wskazuje eska europa
A tutaj esa europa, jak widac pionowo wskazuje 120, wiec przekladanie tarczek jest niemozliwe w taki sposob aby dobrze pokazywalo
Znowu dowiedzialem sie czegos nowego o d2
A tutaj esa europa, jak widac pionowo wskazuje 120, wiec przekladanie tarczek jest niemozliwe w taki sposob aby dobrze pokazywalo
Znowu dowiedzialem sie czegos nowego o d2
trzeba zmienic mape kazdy licznik ma u sibie mape pod dany silnik i wtedy wie kiedy osiaga zadana predkosc jak licznik jest tez od benzyny jak twoj to do ogarniecia i tez jak twoj jak polift to tez musi byc polift reszta to kodowanie wszystko do ogarniecia ale moge dopytac znajomego co w tym siedzi to bedzie wiedzial dokladnie podeslij nr swoich zegarow i tych z anglika to mu podrzuce to obada czy jest opcja napewno
Udało mi sie uruchomic radio na FISie Podziekowania dla szeryfisza za wskazowki nie udalo sie jeszcze z navi ale....
Otworzylem w koncu zapomniana ELSE i mam tu opisane wszystkie kodowania, wszystkie bloki tak wiec juz wiem jakie wartosci gdzie wpisywac....
marcin85, chodzi Ci o soft coding? Bo ten jest znieniony pod EU i wynosi 02083 natomiast WorkShop Code 02313... To gdzie te mapy trzeba zmienic?
robertas ty tez musiales zmianic jakos to zeby eSkowy licznik prawidlowo pokazywal bo saklowanie tez jest inne
Otworzylem w koncu zapomniana ELSE i mam tu opisane wszystkie kodowania, wszystkie bloki tak wiec juz wiem jakie wartosci gdzie wpisywac....
trzeba zmienic mape
marcin85, chodzi Ci o soft coding? Bo ten jest znieniony pod EU i wynosi 02083 natomiast WorkShop Code 02313... To gdzie te mapy trzeba zmienic?
robertas ty tez musiales zmianic jakos to zeby eSkowy licznik prawidlowo pokazywal bo saklowanie tez jest inne
O ile dobrze kojarzę to ten "WorkShop Code" to nie żadne kodowanie tylko kod serwisu, firmy, interfejsu który ostatni raz wprowadzał zmiany w danym sterownikumartin_rs4 pisze:... natomiast WorkShop Code 02313... To gdzie te mapy trzeba zmienic?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-