Opinie warsztatów też są różne. Jedni mówią żeby wymieniać drudzy żeby nie ruszać. Chyba się umowie na wymianę w samko. Co będzie to nie jest duży koszt bo ostatnio moja skrzynia dołożyła do powyższych objawów jeszcze inne. Mianowicie przy mrozach zaczęła slizgac sprzedałem. Przy stałej prędkości i zimnym oleju skrzynia slizgala. Trzeba było naprawdę lekko operować gazem. Do tego lockup zalaczal z opóźnieniem. To tylko przy zimnym oleju. Jak złapała trochę temperatury wszystko wraca do normy i zmienia biegi ok
[ Dodano: 2018-02-02, 12:10 ]
Wymieniłem olej w skrzyni. Olej który został wylany z opisu mechanika nie był zbyt przepracowany. Kolor oleju był zmieniony, był wyczuwalny specyficzny zapach ale nie było tragedii. Spodziewałem się gorszego wyglądu. Potwierdza to fakt że auto nie latało dużo po mieście lecz bardziej w trasach.
Wrażenia po wymianie - odczuwam bardziej delikatna zmianę biegów, wręcz czasami niewyczuwalną. Zmiana widoczna jest tylko po obrotach silnika. Biegi wchodzą płynnie.
LocUp działa mniej zauważalnie na 3 biegu.
Zobaczę czy przy ujemnych temperaturach ustąpił uślizg. Opiszę jeszcze dla potomnych aby mieli się do czego odnieść przy ocenie własnych problemów.